Samsung Galaxy S11 ar putea avea baterie foarte mare şi o funcţie „Space Zoom” pentru cameră

08.11.2019
Samsung Galaxy S11 ar putea avea baterie foarte mare şi o funcţie „Space Zoom” pentru cameră

Galaxy S11 ar putea fi telefonul Samsung care va schimba radical linia de dispozitive mobile ale companiei atât în termeni de design, cât şi în materie de capabilităţi. Cele mai noi zvonuri despre dispozitive sugerează că vom avea de a face cu o baterie cu o capacitate mult mai mare, pe toată gama de dispozitive, alături de o cameră foto cu mult îmbunătăţită, capabilă să ofere un zoom mult mai performant decât cel 2x optic de pe S10 şi Note10.

La capitolul baterie, Samsung pare să pregătească capacităţi mult mai mari pentru modelele Galaxy S11. De exemplu, compania a primit certificare pentru o baterie cu numărul de model EB-BG980ABY în Coreea de Sud, aceasta oferind o capacitate de 14,36 Wh la 3,85 V, adică cu o capacitate „tipică” de 3.800 mAh sau 3.900 mAh. Această baterie ar trebui să fie cea pregătită pentru modelul Galaxy S11e, cel mai mic dintre noile dispozitive.

Având în vedere upgrade-ul de la 3.100 mAh de pe S10e, ne-am putea aştepta la o autonomie crescută, însă nu cu foarte mult. Modelele S11 sunt aşteptate cu modem-uri 5G, care consumă mai mult decât cele 4G din prezent. De semenea, există posibilitatea integrării unui display de 90 sau 120 Hz, care cu siguranţă va consuma mai multă baterie. Totuşi, procesorul Exynos 990 ar trebui să fie semnificativ mai eficient din punct de vedere al consumului, deci tot ar trebui să existe un upgrade de autonomie în utilizare normală.

Când vine vorba despre modelele superioare, există deja un zvon care sugerează că Galaxy S11+ ar putea să ofere o capacitate de „aproape” 5.000 mAh, cea mai mare de pe un telefon Samsung de până acum. Având în vedere aceste valori, probabil că Galaxy S11 ar veni cu un acumulator de aproximativ 4.500 mAh.

La capitolul camere nu avem prea multe informaţii noi, însă LetsGoDigital a descoperit o marcă înregistrată a Samsung pe care o va folosi în Europa numită: Space Zoom. Aceasta ar putea fi o funcţie pe care camera foto „Hubble” o va folosi, descrierea oficială a acesteia fiind „o capabilitate software care măreşte un subiect fără să scadă calitatea”. Se zvonea deja că Samsung va folosi cel mai probabil un senzor foto pentru zoom echipat cu obiectiv de tip periscop, similar cu cel de pe Huawei P30 Pro. De altfel, senzorul foto principal ar putea fi un Samsung HMX Bright de 108 megapixeli din generaţia a doua, mai performat decât cel folosit de Xiaomi pe modelul Mi CC9 Pro Premium Edition, care este acum considerat la fel de performant precum cel de 40 megapixeli de pe Huawei Mate 30 Pro.

Toate aceste informaţii sunt însă momentan la nivel de zvon şi speculaţii bazate pe informaţii neconfirmate. Totuşi, cu un nou design plănuit, alături de hardware mai puternic şi camere mai performante, seria Galaxy S11 s-ar putea dovedi a fi upgrade-ul mult aşteptat de fani, care nu au avut mari motive de upgrade încă de la seria Galaxy S8.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult