Samsung Galaxy S20 Ultra are cel mai bun ecran integrat vreodată pe un telefon mobil

18.02.2020
Samsung Galaxy S20 Ultra are cel mai bun ecran integrat vreodată pe un telefon mobil

Samsung ne-a obişnuit deja cu fiecare lansare de smarpthone cu display-uri din ce în ce mai performante. Modelul Galaxy S20 Ultra este noul flagship al companiei, acesta fiind echipat cu un ecran QHD de 6,9”, care poate funcţiona la rezoluţie Full HD la 120 Hz. De asemenea, acesta păstrează toate avantajele generaţiilor precedente, precum compatibilitate cu standardul HDR10+ şi luminozitate înaltă şi reuşeşte chiar să îmbunătăţească performanţa la toate capitolele. Toate acestea au dus la desemnarea noului display drept „cel mai bun ecran integrat vreodată pe un telefon mobil” în testele DisplayMate.

Ecranul de pe Galaxy S20 Ultra a reuşit să spargă 12 recorduri de performanţă în testele DisplayMate, printre care cel pentru cel mai luminos ecran (luminozitate maximă de 1.352 nits şi 828 nits pe tot ecranul). De asemenea, acurateţea culorilor este cea mai bună de până acum de pe un display mobil, fiind aproape imposibil de distins de culorile „perfecte”. De altfel, rezoluţia de 3.200 x 1.440 pixeli nu ar putea fi îmbunătăţită în această dimensiune a ecranului, deci un display 4K nu ar oferi o imagine îmbunătăţită.

Desigur, acest test este valabil doar pentru Galaxy S20 Ultra, însă cu siguranţă aceste rezultate vor fi valabile şi pentru modelele Galaxy S20 şi Galaxy S20+, întrucât Samsung foloseşte panouri la fel de performante pe toate dispozitivele sale de top, de obicei. Întrucât Samsung este unul dintre cei mai mari producători de panouri OLED, ne putem aştepta ca şi alţi parteneri ai săi să primească acces la această tehnologie în viitorul apropiat.

Apple este unul dintre cei mai mari clienţi Samsung, deci următoarele iPhone-uri cu ecrane OLED ar putea folosi o tehnologie similară pe modelele de top. De asemenea, companii precum OnePlus, Xiaomi şi multe altele folosesc de asemenea panouri OLED de la Samsung. Zvonurile afirmă deja că următoarele modele iPhone şi OnePlus vor folosi panouri de 120 Hz, cel mai probabil acestea fiind dezvoltate de către Samsung, deci ne putem aştepta la o performanţă similară.

Până la lansarea iPhone-urilor însă, Samsung va livra şi următoarea generaţie de telefoane cu stylus Galaxy Note20, care ar putea oferi ecrane şi mai performante decât cele de pe modelele S20.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult