Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra: cele mai noi flagship-uri Samsung. VIDEO

Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra: cele mai noi flagship-uri Samsung. VIDEO

Seria Galaxy S20 va debuta luna viitoare în magazine, însă deja am pus mâna pe toate cele trei dispozitive prezentate de curând de către Samsung. Acestea sunt puternice, bine construite şi echipate cu componente hardware actualizate pe toate planurile. Fie că vorbim despre procesor, display sau camere foto, toate au fost îmbunătăţite semnificativ faţă de modelele Galaxy S10 de anul trecut.

Câteva caracteristici ale telefoanelor sunt comune: toate au display-uri capabile să funcţioneze în două moduri: fie la rezoluţie Full HD+ cu refresh rate de 120 Hz, fie la rezoluţie QHD+ la 60 Hz. De asemenea, toate sunt echipate cu câte trei camere foto active: wide, ultra-wide şi zoom, însă modelul Ultra este diferit faţă de modelele S20 şi S20+.

Modelul S20 vine cu ecran de 6,2” şi va fi comercializat atât în versiune 4G, cât şi 5G. Acesta este livrat cu 12 GB RAM şi 128 GB stocare, slot pentru card microSD şi camere 12+64+12 megapixeli. Samsung promite până la 30X zoom digital şi 30X zoom optic „hibrid” pe camera cu zoom. De asemenea, camera cu zoom este aceea care poate filma la rezoluţie 8K pe acest model.

De altfel, Galaxy S20+ beneficiază de aceleaşi componente hardware. Diferenţele majore sunt display-ul de 6,7” şi prezenţa unui senzor 3D Time of Flight lângă cele trei camere. La capitolul design, în schimb, acesta este aproape identic, cu un modul de cameră puţin mai mare.

În cele din urmă, Galaxy S20 Ultra vine cu un ecran de 6,9”, până la 512 GB stocare şi 16 GB memorie RAM. De asemenea, camera foto principală urcă de la 12 la 108 megapixeli şi oferă filmare 8K, camera cu zoom de 48 megapixeli oferă zoom optic 5X cu ajutorul unei lentile periscopice, în timp ce camera ultra-wide oferă rezoluţie de 12 megapixeli. De asemenea, acest model beneficiază de un modul 3D Time of Flight. Din punct de vedere al design-ului, acesta este puţin diferit, camera sa fiind semnificativ mai mult ieşită în relief, iar grosimea dispozitivului este semnificativ mai mare.

Telefoanele pornesc de la preţuri de puţin sub 1.000 euro pentru modelul Galaxy S20 standard şi poate ajunge la 1.400 euro pentru modelul Galaxy S20 Ultra, model care va fi disponibil doar în variantă 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult