Samsung Galaxy S8 ar putea fi livrat cu o pereche de căşti AKG

21.03.2017
Samsung Galaxy S8 ar putea fi livrat cu o pereche de căşti AKG

Apple nu a fost prima companie care a renunţat la jack-ul audio de pe smartphone-urile sale de top, însă cu siguranţă decizia sa a avut cel mai mare impact în industrie. În timp ce compania americană sugerează că nu mai avem nevoie de cabluri, Samsung pare să meargă în direcţia opusă, integrând în cutia lui Galaxy S8 o pereche de căşti cu fir cu mufă jack de 3,5mm. Cele mai noi leak-uri despre noul flagship prezintă headset-ul din pachet, care vine cu branding AKG.

În urmă cu doar câteva luni, Samsung a cumpărat prestigiosul producător de sisteme audio Harman/Kardon. Primul dispozitiv care a beneficiat de pe urma acestei achiziţii a fost Galaxy Tab S3, lansat în Barcelona cu ocazia MWC 2017, care vine cu sistem audio AKG (brand subsidiar Harman), iar acum Galaxy S8 va beneficia de această tehnologie. Spre diferenţă de Tab S3, S8 va integra o pereche de căşti AKG de culoare neagră (telefoanele Samsung au fost livrate până acum cu o pereche de căşti albe).

Căştile care au apărut în imagini poartă doar branding AKG şi sunt de tip intrauricular, au control pe fir pentru volum şi preluarea apelurilor, iar cablul este din plastic până la îmbinarea celor două căşti şi apoi protejat cu material textil până la mufa jack. Cu siguranţă însă, din ce în ce mai multe produse Samsung vor fi livrate cu sisteme audio Harman/Kardon sau AKG, întrucât compania deţine de acum ambele brand-uri.

Vom afla mai multe despre accesoriile care vor fi integrate în pachetul Galaxy S8 săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului de lansare de pe 29 martie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult