Samsung lansează în 2020 un nou telefon care permite schimbarea bateriei, cu rezistenţă la apă IP69

09.01.2020
Samsung lansează în 2020 un nou telefon care permite schimbarea bateriei, cu rezistenţă la apă IP69

Telefoanele mobile au renunţat în ultimii câţiva ani să ofere utilizatorilor posibilitatea să îşi schimbe bateria fără o vizită la service. Se pare însă că această iniţiativă începe să fie slăbită de către Samsung, cel puţin în gama de dispozitive XCover, cea în care sunt încadrate modelele „rezistente”, care pot supravieţui şocurilor şi altor situaţii accidentale. Noul XCover Pro este primul smartphone al companiei din 2020 care permite înlocuirea uşoară a bateriei şi primul de acest gen echipat cu o cameră frontală încadrată într-un ecran perforat.

Samsung Galaxy XCover Pro beneficiază de un hardware mid-range, similar cu cel al modelelor din seria Galaxy A. Este vorba despre un chipset Exynos 9611 cu 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă şi slot pentru card microSD. Telefonul rulează Android 9.0 Pie echipat cu interfaţa One UI 1.0 şi probabil că în timp va primi şi update la Android 10 cu One UI 2.0.

Ecranul perforat este unul de tip LCD, nu OLED precum în cazul altor smartphone-uri de la Samsung. Acesta beneficiază de o diagonală de 6,3” pe format 20:9 cu rezoluţie Full HD+. Camera frontală din decupaj oferă rezoluţie de 13 megapixeli, în timp ce camera principală de pe partea din spate beneficiază de un senzor principal de 25 megapixeli şi unul secundar de 8 megapixeli ultra-wide. Acesta este alimentat de un acumulator de 4.050 mAh şi încărcare la 15W. Avantajul faţă de alte modele este că utilizatorul poate schimba oricând acest acumulator.

Acest model beneficiază şi de câteva butoane fizice de care alte modele nu dispun. Pe partea din dreapta există un buton Power cu senzor de amprentă integrat, ceva ce am mai văzut şi pe Galaxy S10e, butoane de volum, cât şi două butoane programabile: unul în partea de sus şi unul pe patea stângă. Acestea pot primi funcţii precum pornirea camerei sau pornirea lanternei, pe lângă alte capabilităţi obişnuit.

Fiind un dispozitiv mai rezistent decât unul obişnuit, acesta poate rezista la căzături de la înăţlime de 1,5m, fiind încadrat în standardul MIL-STD-810G şi este rezistent la apă şi praf în conformitate cu standardul IP69, adică poate rezista şi la jet-uri de apă sub presiune.

Telefonul se lansează la sfârşitul lunii ianuarie la un preţ de 500 de euro, Finlanda fiind prima ţară în care Galaxy XCover Pro va fi disponibil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult