Samsung lansează un Galaxy Note 3 cu ecran curbat, iar LG Z va fi competitorul său cu ecran flexibil (UPDATE)

Samsung lansează un Galaxy Note 3 cu ecran curbat, iar LG Z va fi competitorul său cu ecran flexibil (UPDATE)

UPDATE: Potrivit unor noi informaţii, telefonul cu ecran flexibil pregătit de LG este deocamdată în stadiu de prototip şi nu va fi gata pentru lansare decât spre finalul acestui an. Produsul finit va purta numele G Flex, nu LG Z cum se credea iniţial, şi va avea ca principal element de atracţie un ecran  flexibil cu tehnologie POLED (Plastic-OLED), ale cărui proprietăţi au fost demonstrate deja încă din prima jumătate a acestui an. 


Producătorii de telefoane mobile şi tablete sunt pe cale să intre într-o nouă cursă a lansărilor de produse, ce pune în centrul atenţiei dispozitivele cu ecran flexibil. Primii care vor da startul competiţiei vor fi LG şi Samsung, cel din urmă având o lansare programată chiar pentru săptămâna viitoare.

Fără a da detalii exacte, oficialii Samsung au confirmat existenţa unui smartphone cu ecran curbat, pe care promit să-l lanseze în prima parte a lunii octombrie. Între timp, zvonurile dau ca principal candidat o versiune în ediţie limitată a telefonului Galaxy Note 3 Active, diferenţiat de modelul standard prin folosirea unui ecran OLED curbat.

Din tabăra competiţiei nici oficialii LG nu s-au lăsat mai prejos, anunţând că vor scoate la lumină propriul smartphone cu ecran flexibil, iar pentru a alimenta şi mai mult speculaţiile au divulgat şi câteva detalii picante. Aflăm astfel că terminalul ce va fi lansat sub numele LG Z are ca element de atracţie un ecran OLED curbat cu formă concavă, aleasă probabil pentru a facilita o navigare mai comodă a interfeţei touch.

LG G2 cu ecran curbat - simulare

Potrivit companiei, telefonul LG Z  se află deja în producţie şi va fi lansat spre finalul acestei luni.

Cert este că nici LG Z şi nici varianta în ediţie limitată Samsung Galaxy Note 3 Active nu vor fi telefoane flexibile în adevăratul sens al cuvântului, din moment ce au încă nevoie de o carcasă rigidă pentru găzduirea componentelor electronice esenţiale, cum a este placa electronică şi acumulatorul. În schimb, producătorii par să se folosească de noile ecrane OLED flexibile pentru a lansa telefoane chiar mai subţiri decât până acum, promovate punând accentul pe durabilitatea specifică ecranului care nu se sparge la căzături sau lovire şi forma carcasei, ce poate fi modelată acum în aproape orice formă dictează imaginaţia.

Din păcate cel puţin în primă fază ambele telefoane vor fi disponibile în cantităţi limitate, deoarece niciuna dintre companii nu dispune încă de facilităţile necesare pentru producţia în cantităţi suficiente a ecranelor OLED flexibile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult