Samsung pregăteşte Galaxy S4 Zoom, o variantă Galaxy S4 pentru pasionaţii de fotografie

Samsung pregăteşte Galaxy S4 Zoom, o variantă Galaxy S4 pentru pasionaţii de fotografie

Samsung ar putea lansa o versiune hibridă a telefonului Galaxy S4, echipată cu o cameră foto de înaltă performanţă, prevăzută cu senzor de 16 MP şi obiectiv cu zoom optic.

Samsung Galaxy Camera

Dezvăluit de cei de la SamMobile, Galaxy S4 Zoom ar fi primul camera phone veritabil, capabil să ofere întreaga funcţionalitate a modelului smartphone Galaxy S4 şi performanţele unei camere foto point-and-shoot, prevăzută cu obiectiv retractabil. Spre comparaţie, modelul Samsung Galaxy Camera lansat anul trecut se limita doar la rolul de cameră foto, augmentată cu funcţionalitatea sistemului de operare Android.

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate, Galaxy S4 Zoom va avea un ecran mai mic decât modelul Galaxy S4, realizat cu o matrice Super AMOLED de 4.3 inch şi capabil să redea imagini la rezoluţie 540 x 960 pixeli. Colecţia de poze şi filmuleţe este depozitată în memoria internă de 8 GB, extensibilă prin ataşarea unui card microSD. Lăsând la o parte camera foto, Galaxy S4 Zoom este un smartphone complet funcţional, echipat cu receptor GPS şi modul Bluetooth 4.0, respectiv acces la reţele WiFi 802.11 a/b/g/n.

Sistemul de operare livrat este Android Jelly Bean, dar numărul exact al versiunii nu este deocamdată cunoscut, la fel şi tipul de chipset instalat. Aparent, ar putea fi vorba de o configuraţie cu procesor dual-core sau quad-core.

Potrivit sursei citate, Samsung Galaxy S4 Zoom ar putea fi lansat în decursul acestei veri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult