Seria Honor V30 ar putea debuta foarte curând cu Kirin 990 5G, ecran OLED şi încărcare wireless

10.10.2019
Seria Honor V30 ar putea debuta foarte curând cu Kirin 990 5G, ecran OLED şi încărcare wireless

În ciuda problemelor pe care le are pe piaţa internaţională, Huawei continuă să dezvolte şi să vândă telefoane pentru piaţa din China şi cele câteva regiuni din Asia unde prezenţa serviciilor Google nu sunt o problemă atât de mare. Astfel, nu este nicio surpriză să aflăm noi detalii despre Honor V30, flagship-ul brandului secundar al companiei, care ar putea fi lansat foarte curând. Spre diferenţă de V20, acest model ţinteşte spre piaţa premium, cu un display nou şi un sistem de camere mai avansat.

Honor View20 a reuşit în primăvară să surprindă, însă în spatele design-ului atrăgător şi procesorului puternic se ascundea un dispozitiv mai degrabă „mid-range”, cu o cameră de medie şi un ecran LCD. Se pare că de data aceasta, Honor V30 (View30) va alege un ecran OLED, tot perforat, ca anul trecut, alături de un sistem cu patru camere. De altfel, acesta va fi livrat într-o variantă standard şi una Pro, diferenţele fiind similare cu cele dintre Mate 30 şi Mate 30 Pro.

Modelul Honor V30 Pro este aşteptat cu un ecran OLED cu decupaj dublu pe partea din faţă, similar cu cel de pe Galaxy S10+ şi cu o cameră cu patru senzori. Nu ştim detalii exacte despre aceste camere, însă cea principală ar putea folosi un senzor de 60 megapixeli, spre diferenţă de cel de 48 de pe V20. De altfel, acest senzor pare să fie complet nou, întrucât nu este cel de 64 megapixeli pe care Samsung îl livrează către Xiaomi. Acesta va fi şi primul model Honor cu 5G, urmând a fi echipat cu Kirin 990 5G, cel mai performant chipset de la Huawei,

Varianta V30 standard va folosi în schimb Kirin 990 standard, care pare să fie mai degrabă o revizie a lui Kirin 980 decât un chipset complet nou. Acesta foloseşte vechiul modem 4G. Ecranul OLED de pe acest model va avea decupaj pentru o singură cameră, iar sistemul de camere de pe spate va folosi doar trei senzori.

O altă diferenţă între cele două modele va fi dimensiunea acumulatorului şi tipul de încărcare. Honor V30 Pro va folosi un acumulator de 4.200 mAh cu încărcare rapidă la 40W şi încărcare wireless la 15W, în timp ce V30 va integra acumulator de 4.000 mAh şi încărcare rapidă la 22,5W.

Ambele modele vor avea însă un design similar cu cel de pe seria Mate 20 de la Huawei pe partea din spate şi sunt aşteptate pentru lansare cândva spre sfârşitul acestei luni. Un ceas Honor Watch Magic ar putea fi de asemenea lansat, acesta putând fi realizat folosind platforma hardware Watch GT. Desigur, lansarea modelelor Honor V30 în Europa este sub semnul întrebării, întrucât nici aceste modele nu mai pot folosi serviciile Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult