Snapdragon 855 – specificaţii neoficiale şi calendar de lansare

Snapdragon 855 - specificaţii neoficiale şi calendar de lansare

Snapdragon 855, sau Snapdragon 8150 după cum este referit în unele documente, este realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7 nm şi promite un spor considerabil faţă de actualul model Snapdragon 845.

Qualcomm pregăteşte un nou chipset pentru telefoane high-end, optimizat pentru a valorifica avantajele în termeni de eficienţă şi performanţă oferite de noul proces de fabricaţie pe 7nm,. În pas cu vremurile, noul procesor pentru smartphone va include şi tehnologii avansate pentru accelerarea algoritmilor de inteligenţă artificială.

Aflat la stadiul de prototip, chip-ul aşteptat să fie prezentat în cadrul unui eveniment plănuit pentru luna decembrie are în componentă un CPU octa-core, format dintr-un modul quad-core la 1.7GHz bazat pe nuclee optimizate pentru eficienţa consumului de energie şi încă patru nuclee de înaltă performanţă, funcţionând la 2.6GHz. Frecvenţele observate, mai mici decât cele suportate cu actualul model Snapdragon 845, ar putea să nu fie cele finale. Cert este că noul chipset va aduce un spor considerabil de performanţă, obţinut folosind o combinaţie între frecvenţe de funcţionare ridicată şi eficienţă mai bună a unităţilor de procesare.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Qualcomm numeşte cele două tipuri de procesoare Silver cores şi Gold Cores, terminologia fiind întâlnită şi la alte produse lansate de companie în ultimii ani. Aflăm despre acestea că sunt bazate pe un design îmbunătăţit după arhitectura actualelor nuclee Cortex-A55 şi Cortex-A75. Succesorul Cortex-A76 ar urma să aducă un spor de performanţă de aproximativ 35%, obţinut în condiţiile unui consum de energie cu 40% mai mic.

Alături de acceleratorul NPU (Neural Processing Unit) folosit de aplicaţii cum ar fi serviciul Bixby de asistenţă prin comandă vocală, Snapdragon 855 va include şi un noul modem X50, capabil să ofere conexiuni de internet mobil la viteze 5G.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult