Snapdragon 865 vs Apple A13 Bionic: care este mai performant?

17.12.2019
Snapdragon 865 vs Apple A13 Bionic: care este mai performant?

Qualcomm a lăsat pe mâna câtorva jurnalişti de tehnologie din SUA un dispozitiv prototip, echipat cu Snapdragon 865. Aceştia au avut astfel mână liberă să testeze acest chipset folosind aplicaţii de test de pe Play Store, însă rezultatele pe care cu toţii le aşteaptă sunt cele pentru AnTuTu şi GeekBench. Desigur, cea mai interesantă comparaţie este în acest moment cu Apple A13 Bionic, considerat cel mai puternic procesor de smartphone de pe piaţă.

Conform HotHardware.com, cele două procesoare par a fi foarte apropiate din punct de vedere al performanţei, ieşind victorioase în diverse teste.

În cazul GeekBench 5, Appple A13 Bionic iese cu puţin în avantaj, cu un scor de 1.329 în single-core şi 3.468 în multi-core, faţă de 930 în single-core şi 3.445 în multi-core pe Snapdragon 865. Se pare că în utilizare normală şi cu un sistem de răcire similar, cele două chipset-uri ar trebui să ofere performanţă aproape identică.

Când vine vorba despre AnTuTu 8, care ia în calcul inclusiv viteza unităţii de stocare şi a RAM-ului, Snapdragon 865 iese învingător, cu o diferenţă destul de mare. În timp ce Apple A13 atinge 498.296 puncte, noul Snapdragon 865 atinge deja 557.378 puncte, un scor care ajunge din urmă tabletele iPad Pro, care folosesc Apple A12X Bionic, un chipset mai puternic, care poate să întreacă şi un procesor Intel de laptop, în anumite situaţii.

Trebuie însă luate în considerare câteva lucruri atunci când vorbim despre acest test cu Snapdragon 865. În primul rând, acesta nu face parte dintr-un smartphone comercial, ci dintr-unul de test, realizat pentru a demonstra tehnologia. Anumite companii vor reuşi să „stoarcă” ceva mai multă performanţă din el, cum a fost demonstrat în ultimii câţiva ani pe piaţa de dispozitive mobile de gaming, cu răcire suplimentară şi profiluri de funcţionare care permit menţinerea vitezelor boost pe perioade mai lungi.

Apoi, există posibilitatea ca alţi dezvoltatori, din necesitatea de a face telefoane mai subţiri, sau cu forme mai ciudate, să nu poată să îl răcească la fel de bine, oferind performanţă redusă. Am văzut acest lucru şi în cazul lui Snapdragon 855, care pe anumite modele este mai performant decât pe altele, iar pe unele, precum ASUS ROG Phone 2, „îşi ia zborul”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult