Sony a anunţat telefoanele Xperia Z3, Z3 Compact şi E3

04.09.2014
Sony a anunţat telefoanele Xperia Z3, Z3 Compact şi E3

Sony a avut o prezenţă impresionantă la IFA 2014, anunţând foarte multe dispozitive noi. Compania a prezentat două noi smartphone-uri de top, Xperia Z3 şi Z3 Compact, cât şi un terminal mai ieftin, orientat către publicul mai tânăr. Nu în ultimul rând, Sony a găsit o metodă interesantă de a lega gama de dispozitive Xperia de brandul PlayStation, printr-o funcţie foarte atractivă pentru gameri.

Sony Xperia Z3

Xperia Z3 şi Z3 Compact

Mult zvonitele telefoane Xperia Z3 şi Z3 compact şi-au făcut apariţia în cadrul IFA 2014, însă detaliile despre acestea erau deja cunoscute de multă vreme. Z3 în varianta mare dispune de un display de 5,2” cu rezoluţie Full HD, un procesor Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB memorie RAM şi o baterie de 3100 mAh. Certificarea IP68 asigură rezistenţă la apă şi praf, iar senzorul foto ExmorRS de 20,7 megapixeli se laudă cu valori ISO de până la 12.800, o premieră pentru telefoane mobile. Carcasa are margini rotunjite, iar slot-urile pentru SIM şi microSD sunt protejate de capace rezistente la apă. Xperia Z3 va veni în culorile alb, negru şi arămiu.

Sony Xperia Z3: Galerie foto

Z3 Compact în schimb, continuă tradiţia pornită de Z1, oferind specificaţii de top într-un dispozitiv mai mic. Acesta dispune de display de 4,6” cu rezoluţie 1280 x 720 pixeli, 2 GB memorie RAM şi include o baterie de 2600 mAh, care ar trebui să asigure o durată de viaţă extinsă a bateriei, având în vedere rezoluţia scăzută şi diagonala mai mică. Z3 Compact este înconjurat de o ramă realizată din plastic transparent numită „liquid reflection”. În rest, specificaţiile sunt le fel ca în cazul fratelui său mai mare: Snapdragon 801, senzor foto ExmorRS, certificare IP68 şi slot microSD. Acesta va veni în carcase de culori diferite: alb, negru, portocaliu şi verde.

Sony Xperia Z3 Compact: Galerie foto

Ambele vor fi lansate în această toamnă, însă Sony nu a comunicat date oficiale sau preţuri.

Xperia E3

Xperia E3 este telefonul de buget pe care Sony l-a adus la IFA, acesta oferind specificaţii modeste. Este vorba despre un telefon bazat pe chipset-ul quad-core Snapdragon 400 la 1,2 GHz, cu o baterie de 2330 mAh, 1 GB RAM, 4 GB de spaţiu de stocare şi cameră de 5 megapixeli. Display-ul măsoară 4,5” şi oferă o rezoluţie de 854 x 480 pixeli. Nu a fost nunţat un preţ, însă mai mult ca sigur acesta nu va fi foarte mare, fiind un telefon îndreptat către publicul tânăr.

Sony Xperia E3: Galerie foto

Remote Play şi Game Control Mount

Nu în ultimul rând, Sony a anunţat că dizpozitivele Xperia din seria Z3 vor primi acces la funcţia Remote Play, oferind posibilitatea de a controla o consolă PlayStation 4 de la distanţă prin WiFi. Funcţia va fi exclusivă pentru aceste telefoane şi tablete şi va putea fi folosită alături de un suport pentru gamepad-ul DualShock 4. Acest suport se va ataşa de gamepad şi va susţine dispozitivul deasupra acestuia.

Funcţia Remote Play va fi disponibilă după lansare, începând cu luna noiembrie, ceea ce sugerează că seria Z3 se va lansa cel mai probabil în luna octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult