Sony Xperia M4 Aqua review

27.06.2015
Sony Xperia M4 Aqua review
Construcţie, design, ergonomie

Cu design inspirat de vârful de gamă Xperia Z3, modelul accesibil Xperia M4 Aqua atrage prin pachetul echilibrat de dotări oferite la un preţ mai uşor de suportat pentru utilizatorii de rând.

Sony Xperia M4 Aqua review

Prezentare, construcţie, design, ergonomie

Încadrat la gama mid-range, telefonul se prezintă într-o carcasă subţire şi cu aspect premium, adăpostind o configuraţie cu performanţe competitive motorizată de chipsetul Snapdragon 615, pusă în valoare cu un ecran HD de 5.0˝, respectiv două camere foto de 13MP şi 5MP.

Disponibil şi în variantă cu dual-SIM, Xperia M4 Aqua vine într-o carcasă rezistentă la apă şi praf, având partea din faţă protejată cu un scut din sticlă minerală rezistent la zgârieturi. Din considerente de reducere a costurilor, finisajul ales pentru spatele telefonului este confecţionat din policarbonat, păstrând însă aspectul de sticlă apreciat la modelul Z3. Designul în două nuanţe este completat de rama argintie, modelată cu forme rotunjite pentru o potrivire comodă în palme.

Carcasa de tip unibody nu prevede un capac detaşabil, slot-urile pentru cartelă SIM şi card microSD fiind accesibile din lateral, prin extragerea căpăcelelor prevăzute cu garnituri pentru etanşare. Doar conectorul microUSB este lăsat la vedere, însă şi acesta este protejat împotriva pătrunderii de lichide.

Sony Xperia M4 Aqua

Xperia M4 Aqua include buton dedicat pentru poze, permiţând activarea directă a aplicaţiei de captură folosind o apăsare prelungă. Instalat alături de clapeta pentru volum, butonul Power/Lock confecţionat din aluminiu este deosebit cu uşurinţă la atingere şi opune suficientă rezistenţă la apăsare pentru a nu predispune la acţionare accidentală în buzunar.

Mulţumită construcţiei predominant din plastic, carcasa de 7.3 mm grosime a rămas la o greutate confortabilă de 136 grame, iar asta fără a compromite autonomia estimată la aproximativ două zile, obţinută cu ajutorul unui acumulator de 2400 mAh.

Proiectat cu margini rotunjite şi spate perfect plat, Sony Xperia M4 Aqua este surprinzător de comod pentru un telefon cu ecran de 5.0˝, la această senzaţie contribuind şi greutatea în limite rezonabile. Suprafeţele lucioase netratate oleofobic (inclusiv ecranul) sunt însă un veritabil magnet pentru amprente, impunând curăţare periodică. Ţinând însă cont de preţul mult inferior top-ului de gamă Xperia Z3, finisajele mai puţin pretenţioase sunt un compromis acceptabil, mai ales că produsul finit arată aproape la fel de bine.

 

Părţi pozitive

Aspect plăcut şi construcţie solidă
Ecran IPS de bună calitate
Performanţe competitive
Autonomie mulţumitoare
Android 5.0

Părţi negative

Tratament oleofobic insuficient
Cameră foto cu rezoluţie mare, dar performanţe modeste în condiţii de lumină slabă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult