Specificaţiile Pixel 4 şi Pixel 4 XL, dezvăluite înainte de lansarea oficială pregătită de Google

03.10.2019
Specificaţiile Pixel 4 şi Pixel 4 XL, dezvăluite înainte de lansarea oficială pregătită de Google

Google a programat evenimentul de lansare Pixel 4 pentru data de 15 octombrie, la New York. Oficialii companiei nu s-au obosit prea mult să ascundă foarte mult informaţiile despre Pixel 4, următoarea sa generaţie de smartphone-uri fiind ilustrată deja cu imagini de prezentare şi o listă comprehensivă de specificaţii.

Printre noutăţile menţionate dar neconfirmate oficial se numără tehnologia Motion Sense, un sistem de control prin gesturi folosit pentru aplicarea de comenzi rapide fără ajutorul interfeţei touch. Implementat cu ajutorul unei reţele de senzori bazaţi pe tehnologie radar, sistemul permite urmărirea precisă a mişcărilor mâinii, deosebind mai multe tipuri de gesturi folosite pentru acţiuni cum ar fi schimbarea melodiilor, oprirea alertei ceas deşteptător, respingerea apelurilor sau  comutarea în modul silenţios.

Pe listă mai intră o nouă aplicaţie Recorder, implementare Face ID îmbunătăţită şi funcţie pentru detectarea accidentelor de circulaţie şi apelarea automată a numerelor de urgenţă.

La partea de hardware, seria Pixel 4 nu aduce prea multe surprize, oferind o configuraţie mai degrabă banală la gama high-end, având în centrul atenţiei chipsetul Snapdragon 855 ajutat cu 6GB memorie RAM. În schimb, ecranul OLED pregătit în variante cu diagonală 5.7” şi 5.3” pare că va suporta rată de refresh la 90Hz, îmbunătăţind cursivitatea mişcărilor în jocurile de Android.

Cele două modele Pixel 4 şi Pixel 4 XL vor fi livrate cu acumulatori de 2800mAh, respectiv 3700mAh. Indiferent de modelul ales, cumpărătorii vor putea opta între 64GB şi 128GB spaţiu de stocare intern.

Google menţionează pentru seria Pixel 4 şi o dotare numită „Pixel Neural Core”, ce pare a fi o reinterpretare a tehnologiei „Pixel Visual Core” întâlnită la seria Pixel 3. De data aceasta, suportul pentru accelerarea algoritmilor AI pare că va viza ceva mai mult decât capabilităţile foto.

Potrivit dezvăluirilor venite din rândul partenerilor Google, Pixel 4 vine cu adaptor AC de 18W şi cablu USB-C cu lungimea de 1 metru inclus în pachetul cu accesorii, cheiţă pentru accesarea slotului SIM şi ghid de utilizare rapd. Cel mai probabil, pachetul nu va include adaptorul USB-C la jack 3.5mm inclus pentru seria Pixel 3, Google punând astfel presiune pe achiziţionarea unui set de căşti Bluetooth.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult