Un prototip Honor 20 a fost pierdut. Recompensa pentru returnarea telefonului ajunge la câteva mii de euro

30.04.2019
Un prototip Honor 20 a fost pierdut. Recompensa pentru returnarea telefonului ajunge la câteva mii de euro

Lansarea seriei de smartphone-uri flagship Honor 20 este programată pentru sfârşitul lunii mai, deci testarea dispozitivelor în această perioadă este de aşteptat. Asemeni Apple în preajma lansării iPhone 4, Honor a pierdut unul dintre prototipurile care erau în mâinile angajaţilor pentru testare. Spre diferenţă de Apple însă, brandul care aparţine de Huawei oferă o recompensă de câteva mii de euro celor care reuşesc să întoarcă telefonul.

Moritz Scheidl, un angajat al diviziei de marketing Honor, a pierdut „un prototip de telefon Honor”, cel mai probabil un Honor 20, pe care îl folosea într-un tren între Dusseldorf şi Munich. Acesta era ţinut în ghiozdanul său, însă atunci când a ajuns acasă, telefonul dispăruse. Nu este clar dacă acesta a fost furat sau pur şi simplu a căzut din geantă, însă Honor oferă o recompensă substanţială oricui îl aduce înapoi. Desigur, este greu de dovedit dacă cel care returnează telefonul l-a furat sau nu, aşa că probabil că nu vor fi puse prea multe întrebări.

Recompensa pentru returnarea telefonului este de 5.000 de euro, o sumă substanţială. Pentru a ajuta pe cei care l-au găsit să îl identifice, Honor a publicat un mesaj pe contul de Twitter din Germania al companiei, în care specifică faptul că telefonul avea o husă de protecţie gri, menită să acopere camerele de pe partea din spate şi să ascundă design-ul capacului de sticlă.

Asemeni oricărui produs nelansat, companiile încearcă să îşi protejeze cât mai bine munca depusă pentru dezvoltarea lor, pentru ca acestea să nu ajungă în mâinile concurenţei înainte de a fi lansate în magazine. În cazul lui Honor 20 Pro, de exemplu, avem de a face cu un sistem de camere similar cu cel de pe Huawei P30 Pro, cu un senzor cu zoom optic 5X şi o cameră Time of Flight, componente la care foarte puţine companii din industrie au acces în acest timp.

Având în vedere că au trecut deja câteva zile de la eveniment, telefonul fiind pierdut pe data de 22 aprilie, probabil că acest prototip nu se va întoarce foarte curând în mâinile celor de la Honor. Din fericire, la exact o lună distanţă se va lansa oficial telefonul, deci probabil că oricine pune mâna pe el în avans nu ar avea timp să copieze tehnologiile şi să le integreze în produse noi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult