Un zvon de ultimă oră sugerează că generaţia iPhone 11 va veni cu puţine noutăţi

10.09.2019
Un zvon de ultimă oră sugerează că generaţia iPhone 11 va veni cu puţine noutăţi

În această seară, începând cu ora 20:00, Apple va porni evenimentul de prezentare anual dedicat lansării de iPhone-uri. Leak-urile din ultimele câteva săptămâni sugerează că acestea vor fi numite iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max şi că vor veni cu sisteme de cameră complet noi, cu încărcare wireless în ambele sensuri şi chiar suport pentru Apple Pencil. Conform analistului taiwanez Ming-Chi Kuo, nu toate aceste îmbunătăţiri vor fi găsite pe dispozitivele noi, multe funcţii fiind păstrate pentru generaţia următoare.

Cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială a seriei iPhone 11, Kuo spune că Apple nu a reuşit să integreze încărcare wireless în sens invers, de la telefon către alte dispozitive. Motivul nu este unul fizic, întrucât componentele pentru această capabilitate există şi pot fi integrate în orice fel de smartphone, ci calitatea experienţei. Kuo spune că încărcarea de la iPhone nu era la nivelul de aşteptări pe care Apple îl are. Modelele de smartphone-uri care oferă încărcare wireless în prezent sunt limitate la aproximativ 2,5 sau maximum 5W, o încărcare lentă.

Acesta era însă momentul perfect pentru a oferi o astfel de funcţie, după ce Apple Watch S3 şi S4 oferă deja compatibilitate cu standardul de încărcare Qi, iar căştile AirPods din generaţia a doua au primit şi o husă cu încărcare wireless, care este de altfel compatibilă şi cu prima generaţie de căşti.

Referitor la compatibilitatea cu Apple Pencil, Kuo spune că zvonurile din ultima vreme au fost complet false. Curios însă faptul că Olixar, producătorul de accesorii pentru smartphone-uri, a scăpat pe internet o fotografie cu o husă de iPhone 11 Pro cu suport pentru Apple Pencil, în timp ce Citi Research a sugerat că noile telefoane Apple vor fi compatibile cu aceste accesorii.

Kuo vine însă şi cu o veste mai bună pentru cei care sunt dispuşi să scoată din buzunar peste 1.000 de euro. Modelele iPhone 11 „Pro”, cu ecran de 5,8 sau 6,5” vor fi livrate pentru prima dată în istoria Apple cu încărcătoare de 18W „Fast Charge”. Această capabilitate de încărcare la putere mai mare este prezentă pe iPhone-uri încă de la generaţia iPhone 8/iPhone X, însă necesita cumpararea unui adaptor de priză nou, cât şi a unui cablu USB-C-to-Lightning. Cei care aveau deja un adaptor de priză pentru iPad Pro sau MacBook Pro, puteau cumpăra doar cablul. Modelul de bază iPhone 11, urmaşul lui iPhone XR, va fi livrat cu acelaşi adaptor de priză de 5W precum toate modelele de iPhone de până acum.

Vom afla dacă într-adevăr aceste informaţii vor fi confirmate diseară. Pentru prima dată, Apple va transmite conferinţa de prezentare şi pe YouTube, pe lângă site-ul său oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult