iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max: specificaţii neoficiale şi noi detalii

02.09.2019
iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max: specificaţii neoficiale şi noi detalii

iPhone-urile de la Apple sunt aproape în fiecare an o „cantitate cunoscută”, chiar cu multe luni înainte de lansare. Întrucât compania lucrează cu foarte mulţi parteneri din China, foarte multe informaţii ajung în presă pe căi neoficiale, iar înainte de lansare cu o săptămână avem de obicei o imagine completă asupra hardware-ului, atât de la exterior, cât şi la interior. Acum, cu o săptămână şi o zi înainte de evenimentul de prezentare al seriei iPhone 11, am primit o listă neoficială de specificaţii hardware care pare să se alinieze cu aşteptările tuturor.

Spre diferenţă de anii precedenţi, Apple va renunţa la X-ul din titlu. Acesta a marcat un moment istoric, de zece ani de iPhone în 2017 şi a devenit puţin confuzant anul următor, când au fost introduse modelele XS, XS Max şi XR. De data aceasta, se zvoneşte că Apple va simplifica numele, pentru a fi mai uşor de identificat care iPhone este cel de bază şi care este cel de top. Modelele vor fi însă similare cu cele de anul trecut, însă, evident, upgradate.

iPhone 11, modelul de bază, va fi continuarea seriei XR. Acesta va fi echipat cu un ecran LCD de 6,1” şi rezoluţie 1.792 x 828 pixeli, la fel ca varianta de anul trecut. Upgrade-urile semnificative vor fi reprezentate de un nou procesor Apple A13 Bionic, 4 GB memorie RAM faţă de 3 anul trecut şi camere noi. Pe partea din faţă, camera va beneficia pentru prima dată de rezoluţie de 12 megapixeli (poate şi filmare 4K?), în timp ce pe partea din spate va apărea o cameră foto secundară telefoto de 12 megapixeli.

Încărcarea wireless va merge acum în ambele sensuri, putând încărca de la telefon un Apple Watch sau o pereche de AirPods, în timp ce opţiunile de stocare pornesc de la 64 GB şi merg până la 512 GB. Acest model nu va fi compatibil cu Apple Pencil, însă va integra un acumulator de 3.110 mAh, puţin mai mare decât cel de anul trecut. Desigur, sistemul de autentificare Face ID va fi prezent în notch-ul din partea de sus.

Modelul iPhone 11 Pro va fi de fapt varianta de medie, urmaşul lui iPhone XS. Acesta va integra toate componentele noi şi toată funcţionalitatea pe care Apple o va integra în noua generaţie, însă într-un format cu ecran mai mic. Este vorba despre un panou OLED 2.436 x 1.125 pixeli cu diagonală de 5,8”. Acesta foloseşte tot chipset-ul Apple A13 Bionic, însă cu 6 GB memorie RAM, cu 2 GB în plus faţă de generaţia XS. De asemenea iPhone 11 Pro primeşte camere noi.

Pe faţă avem de a face cu noua cameră de 12 megapixeli, în timp ce pe partea din spate vor fi poziţionaţi trei senzori de 12 megapixeli, fiecare cu propria lentilă. Zvonurile vorbesc despre o configuraţie „clasică”: standard + zoom 2x + ultrawide. Şi acest model va beneficia de încărcare bilaterală wireless, însă va primi şi suport pentru Apple Pencil, datorită noii tehnologii de touch folosită. Lansarea iPhone 11 va marca şi „moartea” 3D Touch. Acumulatorul de 3.190 mAh este semnificativ mai mare decât cel de anul trecut, iar stocarea va porni de la 128 GB pentru prima dată şi va ajunge până la 512 GB.

Lista de specificaţii menţionează că sticla de pe spatele iPhone 11 Pro va fi diferită vizual, dar şi la atingere, sugerând un design de sticlă jivrată.

În cele din urmă, avem iPhone 11 Pro Max, care este doar o versiune mai mare a lui 11 Pro. Singurele diferenţe notabile sunt la capitolul ecran şi acumulator. Display-ul va oferi din nou o diagonală de 6,5” cu rezoluţie 2.688 x 1.242 pixeli, în timp ce acumulatorul va fi de 3.500 mAh sau mai mare. Zvonurile din trecut vorbeau despre o capacitate de 4.000 mAh.

Lista de specificaţii include şi preţuri de pornire pentru cele trei modele, însă acestea nu sunt deloc surprinzătoare. iPhone 11 va intra pe piaţă la 750 de dolari, iPhone 11 Pro la 1.000 de dolari, în timp ce iPhone 11 Pro Max va porni de la 1.100 dolari. Data la care aceste telefoane vor fi prezentate este 10 septembrie, în timp ce data la care vor ajunge în magazine este aşteptată să fie stabilită pentru 20 septembrie. Cum România primeşte de obicei mai târziu acces la aceste dispozitive, ne aşteptăm la o lansare oficială pe 27 septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult