Vânzările de Galaxy S20 sunt cu 40% mai slabe decât cele ale seriei Galaxy S10

27.03.2020
Vânzările de Galaxy S20 sunt cu 40% mai slabe decât cele ale seriei Galaxy S10

Telefoanele mobile de top de la Samsung nu par să se vândă foarte bine în ultimii doi ani. Anul trecut, seria Galaxy S10 a scăzut în vânzări faţă de generaţia precedentă, iar acum, conform informaţiilor disponibile după prima lună de vânzări, Galaxy S20 scade şi mai mult faţă de generaţia S10. Informaţiile vin direct de la Samsung, care a dezvăluit analiştilor economici că noua sa serie de smartphone-uri de top a vândut în jur de 60% din totalul vânzărilor de Galaxy S10 din aceeaşi perioadă a anului trecut.

O scădere de 40% în vânzări pentru gama de top de la Samsung este o veste foarte proastă pentru companie, întrucât cea mai mare parte din profitul de pe smartphone-uri îl face de pe aceste dispozitive, vândute la preţuri mult mai mari decât ale modelelor entry şi mid-range. Desigur, situaţia economică globală a avut un impact important asupra vânzărilor de smartphone-uri, compania numind direct virusul COVID-19 ca motiv principal, însă probabil că şi preţurile foarte mari au dus la acestă performanţă.

Samsung a dezvăluit pentru analişti că se aşteaptă ca vânzările să fie afectate şi mai mult în următoarea perioadă, în funcţie de modul în care evoluează pandemia de COVID-19.

Modelele Galaxy S20+ şi S20 Ultra se vând în anumite regiuni numai în variante 5G, modele care sunt mai scumpe cu aproximativ 100 de euro faţă de variantele standard cu 4G. Modelul de top, Galaxy S20 Ultra, costă 1.400 euro în varianta de bază, o creştere de 300 de euro faţă de modelul de top Galaxy S20+ de anul trecut.

Deja compania a început să reducă preţurile seriei Galaxy S20 în anumite regiuni, precum în SUA, ceea ce sugerează că cererea nu este foarte mare pentru aceste modele. Având în vedere că mulţi cetăţeni nu mai lucrează pe perioada pandemiei, mulţi încearcă să facă economii, iar cumpărarea unui telefon scump nu este foarte sus pe lista de necesităţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult