Veşti proaste legate de iPhone XI: Apple ar putea alege să livreze din nou telefonul fără încărcător rapid

14.02.2019
Veşti proaste legate de iPhone XI: Apple ar putea alege să livreze din nou telefonul fără încărcător rapid

În ciuda zvonurilor despre îmbunătăţiri la capitolul conectivitate şi încărcare pentru noile modele de iPhone-uri din 2019, se pare că utilizatorii de telefoane Apple vor rămâne încă un an fără prea multe schimbări la acest capitol. Conform MacOtakara, un site japonez care a raportat corect în trecut informaţii despre dispozitivele Apple înainte de lansare, compania americană va păstra port-ul Lightning şi încărcătorul „lent” încă un an.

Există zvonuri despre prototipuri de iPhone XI care sunt echipate cu un port USB Type-C, însă acestea nu vor ajunge în producţie, spun noile zvonuri. Se pare că Apple a luat decizia să păstreze port-ul Lightning cel puţin încă un an, însă nu din rea voinţă. Este vorba mai degrabă despre costuri ridicate de producţie, compania fiind nevoită să schimbe liniile de producţie şi să cumpere componente din mai multe surse, crescând astfel preţul componentelor individuale.

De altfel, încărcătorul din pachetul noilor iPhone-uri ar putea fi din nou cel clasic de 5W, care a fost inclus în pachet încă de la prima generaţie din 2007. Căştile cu fir EarPods, vor fi de asemenea neschimbate, fiind echipate cu o mufă Lightning pentru conectarea la telefon. În ciuda faptului că iPhone-urile sunt livrate cu un încărcător foarte lent, acestea permit încărcarea rapidă încă din 2017, iPhone 8, 8 Plus şi X fiind primele modele cu suport pentru această tehnologie. Pentru a putea încărca rapid este nevoie de un cablu USB-C to Lightning şi un încărcător de MacBook sau iPad Pro cu mufă USB-C, întrucât pentru a transfera mai multă energie electrică către telefon este utilizat standardul USB Power Delivery.

Păstrarea acestui port ar avea sens însă din punct de vedere al utilizatorilor care şi-au cumpărat de-a lungul timpului accesorii compatibile precum căşti sau cabluri şi adaptoare (adaptor HDMI, adaptor pentru carduri SD, etc.). Din păcate însă, iPhone-ul rămâne ultimul dispozitiv care foloseşte acest standard, după ce laptop-urile MacBook şi tabletele iPad Pro au făcut deja tranziţia la USB-C.

Având însă în vedere că Apple măcar testează posibilitatea de a integra o mufă USB-C pe iPhone, există posibilitatea ca anul 2020 să fie cel în care Lightning va fi complet eliminat. Acest lucru ar însemna că Apple ar putea lansa şi o nouă generaţie de accesorii precum căştile wireless AirPods şi Beats, care să beneficieze de USB-C, acestea fiind acum încărcate tot prin cabluri Lightning. Accesoriile pentru computerele iMac precum Magic Keyboard şi Magic Mouse ar trebui de asemenea să facă această tranziţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult