Viitoarele generaţii iPhone ar putea folosi un nou tip de ecran dezvoltat în colaborare cu Foxconn

02.05.2019
Viitoarele generaţii iPhone ar putea folosi un nou tip de ecran dezvoltat în colaborare cu Foxconn

În prezent, Apple are la dispoziţie două tehnologii de ecrane – LCD pentru modele iPhone din gama accesibilă (iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR) şi OLED pentru cele premium (iPhone XS şi iPhone XS Max). În cele din urmă ambele soluţii vor fi înlocuite cu o tehnologie mai performantă.

Potrivit unui raport de apărut în publicaţia asiatică Economic Daily News, Apple investeşte împreună cu gigantul Foxconn în dezvoltarea unui nou tip de ecran pentru telefoane iPhone, bazat pe tehnologia micro-LED.

Demonstrate până acum doar la scară mare (ex. panouri publicitare), ecranele micro-LED au potenţialul de a fi mai strălucitoare decât cele OLED, mai durabile şi mai eficiente în privinţa consumului de energie. Comparat ecranelor LCD, cele micro-LED nu au nevoie de o sursă de iluminare separată, putând fi la fel de subţiri ca şi cele OLED.

Lipsite de substanţe organice predispuse la deteriorare accelerată, ecranele micro-LED pot susţine luminozitate mai ridicată fără riscul apariţiei efectului burn-in, sau decalibrarea culorilor. La fel ca tehnologia OLED, cea micro-LED permite obţinerea unui negru perfect, oprind complet pixelii care nu necesită iluminare.

Activitatea de cercetare s-ar putea desfăşura atât la fabricile Foxconn din China, cât şi într-o fabrică deţinută de Apple în Santa Clara, California. Potrivit unor dezvăluiri apărute anul trecut în publicaţia Bloomberg, fabrica din Statele Unite este folosită împreună cu o echipă de 300 ingineri pentru dezvoltarea de tehnologii în domeniul ecranelor.

Termenul de livrare pentru noua generaţie de ecrane micro-LED nu este cunoscut, însă aşteptările sunt ca producţia să înceapă În preajma anului 2023.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult