Xiaomi ar putea lansa Mi MIX Mini, al doilea smartphone fără margini

18.11.2016
Xiaomi ar putea lansa Mi MIX Mini, al doilea smartphone fără margini

Mi MIX este probabil cel mai interesant smartphone lansat în 2016, însă Xiaomi nu va aştepta foarte mult până când va oferi spre vânzare şi un „frate” mai mic al acestuia. O serie de fotografii neoficiale descriu un presupus terminal Mi MIX Mini, care păstrează majoritatea elementelor de design ale modelului original (cea mai importantă fiind lipsa ramei din jurul display-ului), însă vine într-o carcasă considerabil mai mică şi hardware puţin mai modest. Cu toate acestea, se pare că Xiaomi nu face prea multe compromisuri.

Noul Mi MIX Mini sau „Nano” cum este numit momentan sub numele său de cod, ar putea fi lansat foarte curând, sursa fotografiilor sugerând că ar putea ajunge în magazinele din China înainte de finalul anului 2016. Modelul fotografiat adoptă un display cu diagonală de 5,5”, însă dispozitivul este mai apropiat însă de modelele obişnuite cu display de 5” în dimensiuni. În carcasa acestuia vor fi integrate un chipset Snapdragon 821, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, componente deloc de lepădat chiar şi în comparaţie cu alte modele high-end de pe piaţă.

Cel mai probabil, display-ul noul telefon va păstra raportul de aspect 17:9 al modelului Mi MIX original, însă nu este clar ce rezoluţie va afişa. În cazul în care rezoluţia rămâne tot Full HD, alegerea lui Mi MIX Mini peste modelul original ar putea oferi o calitate mai bună a imaginilor, graţie densităţii mai mari a pixelilor.

Momentan, toate aceste informaţii sunt bazate pe câteva fotografii neclare şi relatărilor celui care le-a realizat, deci rămân la nivel de zvon. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult