Sony a anunţat smartphone-ul pentru Xperia C4 pentru amatorii de selfie-uri

Sony a anunţat smartphone-ul pentru Xperia C4 pentru amatorii de selfie-uri

Deşi a declarat că va produce o gamă mai restrânsă de smartphone-uri, în urma pierderilor masive a departamentului de dispozitive mobile de anul trecut, Sony nu pare să se oprească. Compania japoneză tocmai a anunţat un nou membru al gamei Xperia, modelul C4, care pare să fie la limita dintre mid-range şi high-end, iar accentul său pare să fie pus pe funcţiile foto ale camerei frontale. Acesta este un upgrade semnificativ faţă de predecesorul său, Xperia C3, lansat anul trecut.

Din punct de vedere hardware, Xperia C4 este destul de interesant, integrând un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli, 400 ppi). Chipset-ul octa-core de la MediaTek MT6752 începe să fie din ce în ce mai popular în dispozitive de acest gen, oferind frecvenţă de 1,7 GHz pe nuclee Cortex-A53, arhitectură pe 64 de biţi şi un GPU Mali-T760. Acesta este pus lângă 2 GB de memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de extindere la 128 GB.

Sony laudă capabilităţile foto ale lui C4, acesta integrând un senzor de 13 megapixeli pe partea din spate şi unul de 5 megapixeli pe partea din faţă. Spre diferenţă de alte smartphone-uri de pe piaţă, acesta oferă un blitz LED chiar şi pentru camera frontală, iar obiectivul cu focală echivalentă cu cea a unui obiectiv de 23mm va asigura cadre largi pentru selfie-uri. La capitolul conectivitate avem de a face cu ceea ce ne-am aştepta să găsim pe orice smartphone modern: Bluetooth 4.1, NFC, WiFi 802.11 ac şi LTE Cat4.

Smartphone-urile Xperia din ultima vreme au reuşit să ofere rezultate foarte bune la capitolul autonomie, iar acumulatorul de 2.600 mAh, alăturat sistemului de operare Android 5.0 şi îmbunătăţirilor software aduse de Sony la acest capitol ar trebui să asigure durată de utilizare ridicată şi în cazul lui C4.

Momentan nu există detalii despre preţ sau disponibilitatea acestui smartphone în România sau în alte ţări. Sony a promis să anunţe aceste informaţii în curând, cândva în apropierea lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult