Zvonuri: Apple ar putea dezvolta iPhone XE, un nou smartphone de dimensiuni mici

16.04.2019
Zvonuri: Apple ar putea dezvolta iPhone XE, un nou smartphone de dimensiuni mici

Lansările de smartphone-uri din ultimii ani de la Apple au sugerat că un iPhone de dimensiuni mici nu este pe lista de priorităţi a companiei. iPhone SE a fost ultimul telefon „mic” al său, lansat în 2016 şi neactualizat până în prezent. Acesta nici nu mai este listat pe site-ul companiei, stocurile acestui model fiind epuizate în majoritatea magazinelor la nivel mondial. Se pare însă că cei care îşi doresc un iPhone mic vor putea pune mâna pe un nou model în curând, noi zvonuri sugerând că Apple lucrează la un nou model numit iPhone XE.

Încă de la apariţia modelelor iPhone 6 şi 6 Plus a fost clar faptul că Apple va continua cu telefoane cu ecrane din ce în ce mai mari. Popularitatea modelului 5S a dus însă la dezvoltarea unei versiuni actualizate sub forma lui iPhone SE, care să ofere o ultimă şansă celor care preferă un telefon mic să cumpere unul cu hardware puternic. Totuşi, cei care încă folosesc acest model nu prea doresc să treacă la modele mai mari şi mai scumpe, fiind în continuare interesaţi de un iPhone mai mic.

Conform PC Tablet, Apple lucrează în prezent la un telefon cu design „hibrid” între iPhone SE şi iPhone X, care ar putea purta numele de iPhone XE odată ce este lansat pe piaţă. Acesta ar putea folosi un display OLED de 4,8”, notch şi Face ID, însă nu va veni într-o construcţie de sticlă pe partea din spate. Acesta ar putea folosi o carcasă din aluminiu, similară cu cea de pe iPhone SE. Acest lucru înseamnă şi că noul model nu ar integra încărcare wireless.

Chiar dacă dimensiunea ecranului de 4.8” pare semnificativ mai mare decât 4” de pe iPhone SE, utilizarea design-ului fără „ramă” ar putea însemna că dimensiunile finale ale telefonului vor fi similare. La nivel hardware, iPhone XE ar putea integra un chipset Apple A12 Bionic, modelul de pe iPhone XS şi XR şi o cameră cu un singur senzor de 12 megapixeli f/1.8. Practic, ar putea fi un model mai mic, construit din aluminiu al lui iPhone XR.

iPhone XE ar putea fi dezvoltat în fabrică Winstron, care este partener Apple în India. Producţia acestuia ar putea începe alături de producţia noilor modele iPhone 11, care vor fi lansate în toamna acestui an, Apple plănuind să construiască astfel de modele şi în India, probabil pentru a putea oferi telefoanele la preţuri mai bune în această regiune. India impune taxe mari pe produsele de import, iar în consecinţă telefoanele Apple sunt mult mai scumpe pe această piaţă decât în restul lumii, în ciuda puterii de cumpărare mai mici a potenţialilor clienţi.

Astfel, Apple ar putea anunţa nu două, nici trei, ci patru modele de iPhone în luna septembrie. Gama ar putea fi compusă din iPhone 11 (sau XI?), iPhone 11 Max, iPhone 11 R şi iPhone XE. Având în vedere că iPhone XR costă 750 de dolari şi este modelul cel mai ieftin, probabil că iPhone XE va fi disponibil la un preţ mai mic, în jurul a 600 sau 650 de dolari, treapta de preţ care a fost ultima dată ocupată de iPhone 8.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult