Nokia 9 PureView, echipat cu tehnologie 5G, primeşte specificaţii preliminare şi calendar de lansare

Nokia 9 PureView, echipat cu tehnologie 5G, primeşte specificaţii preliminare şi calendar de lansare

Confirmat deocamdată doar în versiunea 4G, telefonul cu 5 camere foto Nokia 9 va avea în cele din urmă şi o versiune 5G, motorizată de puternicul chipset Snapdragon 855. Potrivit zvonurilor circulate până acum, noul smartphone va fi opţiune de luat în seamă pentru cei dornici să intre în clubul select al posesorilor de telefoane 5G.

Cap de afiş pe lista specificaţiilor va fi noul flagship Qualcomm, chipsetul Snapdragon 855. Contrar aşteptărilor, acesta nu este un chipset cu suport nativ 5G, funcţionalitatea fiind adăugată cu ajutorul modemului Qualcomm X50, o soluţie mai puţin ideală care creşte substanţial costul de fabricaţie.

Încadrată la gama de top, versiunea 4G a lui Nokia 9 PureView vine echipată cu 6GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Piesa de rezistenţă va fi OS-ul Android 9 Pie, preinstalat pe dispozitiv în versiune Android One, împreună cu o selecţie personalizată de aplicaţii. Cu unele ajustări în privinţa cantităţii de memorie RAM şi a spaţiului de stocare, versiunea 5G a lui Nokia 9 nu va fi substanţial diferită de cea aşteptată pentru lansare în cursul acestei luni. Astfel, ne putem aştepta să găsim aceeaşi configuraţie cu 5 camere foto la partea din spate şi ecran edge-to-edge cu rezoluţie 2K, de tip perforat.

Scump, dar foarte performant, Nokia 9 PureView ar trebui să ajungă pe rafturile magazinelor nu mai târziu de luna august, la timp pentru a concura alte modele 5G aşteptate pentru lansare după jumătatea acestui an.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult