Honor va lansa un televizor cu cameră retractabilă, asemeni unui smartphone

29.07.2019
Honor va lansa un televizor cu cameră retractabilă, asemeni unui smartphone

Camera retractabilă a devenit o soluţie foarte bună, adoptată de mulţi producători de smartphone-uri pentru a evita decupajul ecranului în ultimii câţiva ani. Se pare însă că această tehnologie are însă aplicaţii practice chiar şi în alte domenii ale tehnologiei, întrucât Honor, brandul secundar de la Huawei pregăteşte un televizor echipat cu o cameră care poate fi ascunsă, folosită probabil pentru apeluri video.

Honor va dezvălui pe date de 9 august modelul Honor Vision TV, un televizor inteligent, echipat cu hardware foarte puternic. Acesta nu va folosi un chipset Kirin pentru decodarea de conţinut şi rularea sistemului de operare, ci Hongu 818, un model realizat de Huawei în parteneriat cu Baidu, echivalentul companiei Google din China.

Acest chipset va permite redarea de materiale 8K la 30 cadre pe secundă sau 4K la 120 de cadre pe secundă, va fi compatibil cu formatul HDR, va putea face upscaling pentru materialele de rezoluţie joasă, va oferi reducere a zgomotului de imagine şi multe alte capabilităţi pe care le aşteptăm de la televizoarele din ultimii câţiva ani.

Pe lângă camera video retractabilă, care va fi integrată în partea de sus a televizorului, Honor Vision TV va beneficia şi de recunoaştere vocală folosind un asistent virtual. Alte companii au ales să folosească asistenţii Amazon Alexa sau Google Assistant, însă modelul Vision de la Honor va fi dedicat Chinei, deci probabil că va folosi o soluţie autohtonă.

Nu este tocmai clar dacă va fi lansat Honor Vision TV în afara Chinei, în ciuda faptului că Huawei a început să comercializeze în mod oficial şi alte produse în afara zonei de smartphone-uri, precum laptop-uri, accesorii audio sau dispozitive de purtat. Există posibilitatea ca în viitor să vedem şi astfel de produse Huawei şi Honor la noi în magazine.

 Totuşi, având în vedere preţul, acestea nu vor veni în Europa la preţuri foarte mici. Honor Vision TV este deja disponibil pentru pre-comandă în China cu display de 55″ la preţul de 9.999 yuan, echivalent cu 1.450 de dolari americani. Se pare că avem de a face cu un televizor care ţinteşte spre gama premium, spre diferenţă de soluţiile de buget din alte categorii, cum ne-a obişnuit cu brandul Honor până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult