LG oferă o telecomandă cu funcţie de recunoaştere vocală

20.12.2011
LG oferă o telecomandă cu funcţie de recunoaştere vocală

Magic Remote este adresată televizoarelor LG din gama Smart TV şi permite accesarea funcţiilor de bază folosind nimic altceva decât propria voce.

LG oferă o telecomandă cu funcţie de recunoaştere vocală

Noua telecomandă mai pune la dispoziţie o rotiţă de scroll pentru navigarea listelor de meniuri şi un sistem de gesturi în stilul consolei Wii, prin care putem accesa diverse funcţii ale televizorului.

Mulţumită prezenţei unui senzor giroscopic, telecomanda poate emula cu destul succes funcţionalitatea unui mouse, fără a fi nevoie de prezenţa unei suprafeţe solide pe care să o deplasăm. Practic, tot ce trebuie să facem pentru a naviga aplicaţiile deschise este să îndreptăm telecomanda către televizor şi să tragem cursorul spre elementele din meniu cu care dorim să interacţionăm.

De departe cea mai interesantă este funcţia de recunoaştere vocală, la care putem apela atunci când avem nevoie să introducem termeni pentru motoarele de căutare, sau numele melodiei pe care dorim să o ascultăm.

În ciuda funcţiilor extrem de avansate, Magic Remote rămâne un accesoriu cu mai puţine butoane decât o telecomandă clasică, ce demonstrează o construcţie ergonomică şi dimensiuni reduse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News