Samsung a lansat un televizor OLED de 55 inch cu ecran curbat, la un preţ ce bate concurenţa

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 14.08.2013
Samsung a lansat un televizor OLED de 55 inch cu ecran curbat, la un preţ ce bate concurenţa

După ce în luna ianuarie a prezentat prototipul unui televizor OLED cu ecran curbat, mâsurând 55 inch în diagonală, Samsung a pierdut startul în faţa LG, compania rivală reuşind în luna aprilie să aducă pe piaţă un produs similar. Televizorul LG era însă foarte scump şi putea fi găsit numai în unele magazine sud-coreene. Mai puţin grăbiţi, cei de la Samsung au folosit răgazul câştigat pentru a îmbunătăţi procesul de fabriicaţie, coborând preţul de vânzare la un nivel aproape suportabil.

Samsung KN55S9C

Disponibil chiar de astăzi în unele pieţe de desfacere, televizorul Samsung KN55S9C primeşte un preţ de lansare de 9000 dolari, cu 4500 dolari mai puţin decât suma cerută pentru modelul LG 55EA9800 lansat în luna aprilie. Pentru suma plătită, utilizatorii sunt recompensaţi cu un ecran OLED de calitate premium, modelat astfel încât să cuprindă întreg câmpul vizual al spectatorilor.

Dincolo de forma ecranului, Samsung KN55S9C este un televizor 3D în toată puterea cuvântului, care poate fi utilizat împreună cu ochelari 3D active pentru vizionarea de filme 3D. Suplimentar, cu funcţia Multi-View televizorul poate reda două programe TV simultan, ce pot fi urmărite pe întreaga suprafaţă a ecranului folosind ochelarii 3D.

La fel ca şi televizoarele din noua gamă Samsung UHD, televizorul Samsung KN55S9C suportă upgrade-ul procesorului de imagine, permiţând adăugarea de funcţii suplimentare şi suport pentru noi formate de imagine fără a înlocui întregul echipament.

Tags: