Samsung propune un televizor fără cabluri, cu alimentare wireless

07.03.2019
Samsung propune un televizor fără cabluri, cu alimentare wireless

În ultimele câteva zile am început să auzim din ce în ce mai multe informaţii despre smartphone-uri echipate cu o tehnologie care poate asigura încărcare de la distanţă, însă transferul de energie fără fir ar putea fi folosit şi pentru alte tipuri de dispozitive. Samsung consideră că televizoarele sale de top ar beneficia foarte mult de pe urma alimentării de la distanţă, brevetând un televizor care poate opera fără a fi conectat la priză.

Din nou, cei care au descoperit acest brevet sunt redactorii site-ului olandez LetsGoDigital. Conceptul propus de Samsung implică un televizor relativ normal, similar cu modelele sale de top mai noi, cu design foarte subţire. Acesta este echipat cu un locaş de dimensiuni mari, unde un receptor de energie ar putea fi ataşat folosind magneţi, acesta putând fi detaşat. Acesta ar putea comunica astfel prin unde radio cu un emiţător de energie, care este conectat la priză, făcând transferul de energie posibil.

Ideea de a renunţa la fire nu este nicidecum nouă pentru televizoarele Samsung. Compania a promovat în ultimii câţiva ani conceptul OneConnect, care permite transferul de energie şi semnalul video şi audio printr-un singur fir subţire şi transparent de la cutia OneConnect care este conectată prin cabluri la dispozitive şi priză, spre televizor.

Renunţarea la cablul OneConnect pare să fie pasul logic în evoluţia televizoarelor Samsung, iar soluţia propusă nu pare să fie foarte departe de a fi pusă în practică. Cu soluţii comerciale pentru transferul de energie deja aproape de a ajunge pe piaţă, şi standarde wireless de mare viteză precum WiGig, care ar putea permite transferul de semnal video de înaltă calitate, probabil că un produs orientat către consumatori ar putea fi lansat în următorii câţiva ani.

LetsGoDigital sugerează că tehnologia ar putea fi într-un stadiu avansat de dezvoltare, Samsung putând prezenta prototipuri funcţionale la IFA 2019 sau la CES 2020. În general, noile tehnologii prezentate în cadrul CES ajung pe piaţă în următorii doi ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult