Televizor 4K cu diangonală 50 inch, la 1500 dolari? Da, se poate

16.04.2013
Televizor 4K cu diangonală 50 inch, la 1500 dolari? Da, se poate

Televizoarele 4K, capabile să redea imagini de 4 ori mai clare decât televizoarele Full HD obişnuite, au fost incluse până acum doar în oferta high-end a producătorilor consacraţi, unde sunt prezentate drept adevărate bijuterii tehnologice şi încadrate la preţuri de-a dreptul prohibitive, care depăşesc cu uşurinţă pragul de 5000 dolari.

Seiki oferă un televizor 4K cu diangonală 50 inch, pentru 1500 dolari

Cum era de aşteptat, nu a durat prea mult până ce un producător cu mai puţin renume a acceptat provocarea unui televizor 4K accesibil, care să poată fi achiziţionat la numai o fracţiune din preţul soluţiilor oferite de producători consacraţi.

Potrivit descrierii oferite pe website-ul propriu, Seiki este o companie specializată în produse cu preţuri accesibile, majoritatea din categoria televizoare,care deţine propriile facilităţi de producţie şi angajaţi. Din ofertă se face remarcat un televizor cu diagonala 50 inch şi rezoluţie 4K2K Ultra HDTV (3840 x 2160 pixeli), oferit la un preţ de numai 1499.99 dolari.

Dimensiunea unei imagini cu rezoluţie 4K, raportată la formatele Full HD, HD, şi DVD

Spre comparaţie, cele mai accesibile televizoare Sony 4K pot fi achiziţionate contra sumei de 5000 dolari (diagonală 55 inch), respectiv 7000 dolari (diagonală 65 inch).

Rămâne de văzut dacă promisiunile celor de la Seiki, pentru un televizor 4K cu adevărat accesibil, se materializează şi în privinţa calităţi imaginilor redate, nu doar a preţului cerut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult