Bill Gates crede că miliardarii ar trebui să plătească taxe semnificativ mai mari

Bill Gates crede că miliardarii ar trebui să plătească taxe semnificativ mai mari

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din sectorul tehnologic şi din lume, a declarat că miliardarii ar trebui să plătească taxe semnificativ mai mari, deoarece „beneficiază mai mult de pe urma sistemului”.

 

Cofondatorul Microsoft a spus, în timpul unei emisiuni CNN, că a plătit în timpul vieţii lui taxe de peste 10 miliarde de dolari. Gates a făcut aceste declaraţii în contextul în care au fost introduse de către administraţia Trump, în luna decembrie a anului trecut, noi măsuri fiscale care favorizează persoanele foarte bogate.

 

CITEŞTE ŞI Elon Musk, Tesla: „Dacă putem trimite un Roadster în centura de asteroizi, probabil că putem rezolva şi problemele de producţie pentru Model 3”

 

Potrivit miliardarului, unul din şase americani trăieşte în condiţii „dezamăgitoare”, iar guvernul ar trebui să se concentreze pentru a îmbunătăţi viaţa celor din păturile de jos şi din clasa mijlocie. Potrivit lui Gates, executivul american ar trebui să se întrebe: „De ce nu facem o treabă mai bună pentru aceşti oameni?”. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult