Studiu: reţelele de socializare fac oamenii nefericiţi şi neîncrezători în semenii lor

01.09.2014
Studiu: reţelele de socializare fac oamenii nefericiţi şi neîncrezători în semenii lor

Deşi controversat, experimentul desfăşurat de Facebook asupra utilizatorilor săi în anul 2012 s-a dovedit extrem de util pentru evaluarea modului în care starea de spirit a oamenilor poate fi alterată de postările citite în paginile reţelei de socializare. Însă potrivit unor cercetători europeni, reţelele de socializare pot influenţa şi cât de satisfăcuţi sunt utilizatorii faţă de propria viaţă, adesea în mod negativ.

Fabio Sabatini de la Universitatea Sapienza din Roma şi Francesco Sarracino, reprezentat al agenţiei guvernamentale de statistică din Luxenburg, au continuat experimentul început de Facebook  adăugând datele unui sondaj la care au participat 50000 respondenţi din Italia. Aceştia au fost întrebaţi cât de mulţumiţi sunt de propria viaţă, cât de des se întâlnesc cu prietenii, dacă au sa nu încredere în oameni şi cum decurge o sesiune tipică de navigare pe internet.

Studiu: reţelele de socializare fac oamenii nefericiţi şi neîncrezători în semenii lor

Coroborând răspunsurile primite, cercetătorii au concluzionat că oamenii care-şi petrec timpul în compania prietenilor tind să fie mai mulţumiţi de propria viaţă şi să aibă mai multă încredere în alte persoane decât cei care petrec mult timp interacţionând prin intermediul reţelelor de socializare.

În plus, comentariile care instigă la ură şi discriminare, foarte răspândite în mediul reţelelor de socializare, nu fac decât să submineze încrederea în oameni. Per total, studiul arată că deşi reţelele de socializare înlesnesc comunicarea, efectul avut asupra oamenilor este unul puternic negativ

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult