Bilanţul Pokémon Go la 12 luni: venituri de un miliard de dolari şi milioane de utilizatori lunari

19.07.2017
Bilanţul Pokémon Go la 12 luni: venituri de un miliard de dolari şi milioane de utilizatori lunari

Mii de oameni jucau Pokémon Go în această perioadă a anului trecut, generând companiei un venit de peste un miliard de dolari în doar un an şi având aproape 65 de milioane de utilizatori lunari, aplicaţia firmei Niantic Labs fiind disponibilă din iulie 2016 şi în România, potrivit Business Insider.

Pokémon Go a avut venituri de 1,25 miliarde de dolari, generate de cumpărarea aplicaţiilor, la nivel mondial, potrivit companiei de analiză App Annie.

Pentru a sărbători aniversarea de un an, Niantic are o promoţie care durează până pe 24 iulie, prin care le permite jucătorilor să prindă ediţii limitate ale personajului Pikachu şi să cumpere mai multe articole din magazinul virtual.

Deşi numărul utilizatorilor a scăzut faţă de momentul lansării aplicaţiei, în urmă cu un an, jocul a avut aproape 60 de milioane de utilizatori lunari, în iunie, potrivit Apptopia. Unele creşteri ale numărului utilizatorilor au fost corelate cu promoţii temporare în care au fost lansate mai multe tipuri de Pokémon în lume.

În ultima vreme, Niantic a început să îşi concentreze eforturile pe îmbunătăţirea jocului pentru utilizatorii loiali, introducând un nou sistem pentru sala de sport.
Mai multe evenimente organizate de Niantic sunt aşteptate să atragă zeci de mii de oameni, vara acesta. Primul eveniment, la a cărui intrare se face pe bază de bilet, are loc în Chicago, luna aceasta, şi este aşteptat să atragă aproape 20.000 de jucători, în timp ce un eveiment care va avea loc în Japonia este aşteptat să atragă sute de mii de oameni.

Mai mulţi directori de companii – printre care directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg şi directorul Apple, Tim Cook – au apreciat Pokémon Go ca fiind prima aplicaţie care foloseşte realitatea augmentată, tehnologia care proiectează obiecte virtuale în lumea reală.

Pokémon Go a avut lansarea oficială în România pe 19 iulie 2016 şi în primele trei săptămâni numărul românilor interesaţi de joc a depăşit un milion, ajungând la 1.008.614 persoane, potrivit unei analize a Quantum Data Science, compania de date şi tehnologie care aparţine grupului de comunicare The Group, în baza monitorizării a peste 600 de site-uri româneşti.

În prima lună de la lansare, aproximativ 500.000 de români şi-au instalat aplicaţia Pokemon Go, atât versiunea iOS cât şi Android. Tendinţa în această privinţă a fost descrescătoare, de la 12.000 de instalări pe zi în iulie la 2.000 pe zi, la începutul lunii septembrie 2016.

Pokémon Go a fost lansat iniţial în Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britania şi Germania. Din iulie 2016, aplicaţia a fost disponibilă în mai multe ţări, printre care România şi Bulgaria.

Jocul este dezvoltat de Niantic, fosta divizie Google devenită companie independentă, şi Nintendo, titularul francizei Pokemon pe piaţa jocurilor video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult