Google Chrome ajunge la versiunea 24, Android primeşte şi canalul Beta

Google Chrome ajunge la versiunea 24, Android primeşte şi canalul Beta

Browser-ul Google Chrome a fost actualizat astăzi la versiunea 24, aceasta fiind disponibilă pentru platformele Windows, OS X si Linux. Această actualizare nu aduce schimbări importante,  noua versiune aducând doar îmbunătăţiri de performanţă, reparând diverse probleme de securitate şi stabilitate şi oferind compatibilitate mai bună cu standardele Web.

Chrome 24 aduce un spor de performanţă în procesarea codului JavaScript, dezvoltatorii afirmând că acesta poate ajunge la 26 de procente. După cum se observă din graficul de mai jos, impactul asupra performanţelor nu este chiar atât de mare iar, în cazul SunSpider, este chiar negativ.

Compatibilitatea cu standardele Web a fost mărită prin introducerea suportului pentru MathML, permiţând astfel afişarea corectă a ecuaţiilor sau grafurilor scrise cu acest limbaj de descriere a conţinutului, şi pentru CSS Custom Filters, care permite dezvoltatorilor de aplicaţii sau pagini Web să folosească efecte noi de machetare.

Pe lista de schimbări mai intră 25 de buguri şi breşe de securitate reparate, incluzând aici şi câteva breşe de securitate din motorul intern de procesare a documentelor PDF.

În acelaşi timp cu actualizarea versiunii 24 pe platformele desktop, Google a lansat şi un canal Beta pentru versiunea Android. Utilizatorii acestei platforme pot opta acum pentru instalarea versiunilor suficient de stabile pentru a ieşi din stadiul Dev dar încă nepregătite pentru lansarea în canalul oficial, aceasta neînlocuind însă versiunea instalată stabilă ci fiind instalată în paralel. Google Chrome Beta pentru Android este disponibil în Play Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News