Google Chrome va permite oprirea permanentă a sunetului pentru website-urile deranjante

25.01.2018
Google Chrome va permite oprirea permanentă a sunetului pentru website-urile deranjante

Următoarea versiune Google Chrome va pune la dispoziţia utilizatorilor un remediu permanent împotriva website-urilor care abuzează de reclamele cu sunet.

Numită „Mute tab”, setarea care permite oprirea temporară a sunetului pentru website-urile deranjante se transformă în „Mute site” şi va rămâne bifată definitiv, sau până când decidem că avem ceva interesant de ascultat pe site-ul respectiv. Măsura vine după ce tot mai multe site-uri au început să abuzeze de funcţia autoplay, redând clipuri cu sunet fără a cere permisiunea utilizatorilor.

Pe lista noutăţilor aduse de versiunea Chrome 64 mai intră şi suportul pentru redarea clipurilor HDR, disponibil pentru PC-urile actualizate deja la ediţia Fall Creators Update a sistemului de operare Windows 10, respectiv echipate cu placă video şi monitor compatibile HDR.

Chrome 64 aduce şi protecţie nativă împotriva vulnerabilităţilor Meltdown şi Spectre, activă pentru sisteme Windows şi Mac.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult