Winamp cu funcţii specifice de Windows 7 – un deliciu

Winamp cu funcţii specifice de Windows 7 - un deliciu

Chiar dacă există numeroase alternative interesante, chiar dacă a suferit numeroase schimbări la nivelul conducerii, chiar dacă nu este perfect, Winamp rămâne cel mai popular player audio. Spun audio pentru că, deşi poate reda şi fişiere video, punctul său forte rămâne partea audio.

Programul care se confundă cu istoria MP3-ului a reuşit să se menţină în top de-a lungul celor aproape 13 ani pe care se întinde istoria sa. Winamp a supravieţuit schimbărilor şi sistemelor de operare care s-au succedat. A prins epoca Windows 95 şi a primelor CD Writtere, a fost martorul evoluţiei formatului MP3 şi acum este contemporan cu Windows 7.

Windows 7 îi dă prilejul să mai facă un mic pas pe scara evoluţiei. Cu ajutorul unui simplu plug-in, Winamp poate pune în valoare noul Taskbar de Windows 7 şi chiar mai mult: poate oferi acces rapid la cele mai importante funcţii. Direct de pe Taskbar, bineînţeles.

win7shell

Plugin-ul de care ai nevoie se numeşte win7shell. Cum am spus, rolul acestuia este acela de a aduce funcţiile importante ale programului la un singur click distanţă. În plus, oferă numeroase opţiuni de configurare care îţi permite să-i schimbi atât comportamentul, cât şi aspectul.

win7shell poate fi instalat de aici. Este un executabil şi se instalează că orice alt program. Este recomandat ca Winamp să nu fie deschis când instalezi plugin-ul.

Funcţii

Noile funcţii vor deveni vizibile de la prima pornire a programului după ce a fost instalat plugin-ul. Cu win7shell instalat, Winamp va oferi utilizatorilor de Windows 7 funcţii precum:

  • Afişarea progresului unei melodii direct în Taskbar. Tot pe Taskbar poate fi afişat şi efectul de vizualizare grafică în funcţie de ritmul muzicii.

win7shell

  • Statusul redării (play, stop, pauză) este afişat şi el pe Taskbar

win7shell

  • Fereastra live preview poate afişa atât informaţii despre melodia redată, cât şi butoanele player-ului

win7shell

  • În Jump List pot fi afişate melodiile şi liste de melodii preferate, plus o serie de alte funcţii utile

win7shell

  • Când plasezi cursorul deasupra programului din Taskbar poţi regla volumului cu ajutorul rotiţei de scroll de la mouse

Pentru cei nefamiliarizaţi cu terminologia trebuie făcute câteva precizări. Fereastra live preview este cea care apare automat când ţii cursorul mai mult de o secundă deasupra programului în Taskbar. Jump List este meniul care apare când dai click dreapta pe un program din Taskbar.

Configurare

win7shell oferă un nivel destul de mare de personalizare şi configurare a funcţiilor incluse. Pentru a accesa opţiunile plugin-ului trebuie să urmezi următoarea cale: apeşi CTRL + P pentru a deschide fereastra de opţiuni, te duci la secţiunea General Purpose de la Plug-ins şi dai dublu click pe plugin-ul Windows 7 Taskbar Integration din listă.

win7shell

În fereastra de configurare a plugin-ului ai mai multe tab-uri care conţin opţiuni pentru diverse aspecte. La Text configurezi textul afişat în fereastra live preview, la Taskbar Icon alegi ce elemente să fie afişate peste pictograma din Taskbar, la Jump List selectezi opţiunile care au voie să apară în Jump List etc.

Printre opţiunile puse la dispoziţie se regăsesc:

  • Afişarea coperţii de album ca fundal sau pictogramă pentru live preview
  • Alegerea butoanelor afişate – pot fi afişate inclusiv butoane pentru reglarea volumului
  • Selectarea elementelor care apar în Jump List
  • Afişarea sau ascunderea numelui programului
  • Activarea/dezactivarea efectului de transparenţă

win7shell

Acest plug-in, prin suportul avansat pentru Windows 7, se dovedeşte util prin prisma faptului că poţi utiliza funcţiile cele mai importante fără ca fereastra programului să fie măcar afişată. Pur şi simplu ţii cursorul o secundă peste programul din Taskbar şi poţi da play, next, pauză etc.

Utilizatorii avansaţi folosesc funcţia Global Hotkeys din Winamp care permite executarea anumitor funcţii prin intermediul combinaţiilor de taste indiferent dacă fereastra programului este sau nu activă. Ei bine, plugin-ul prezentat aici este o alternativă pentru cei care nu sunt experţi în calculatoare sau preferă mouse-ul în pofida tastaturii.

Descarcă plugin-ul win7shell pentru Winamp de aici

Urmărește Go4IT.ro pe Google News