China pare să fie prima ţară din lume care a instalat un tun electromagnetic pe o navă

China pare să fie prima ţară din lume care a instalat cu succes un „railgun” pe o navă de război. Arma apare în imagini ajunse pe internet, la bordul unui model Type 072III, navă folosită pentru operaţiuni de debarcare.

 

Nava, numită Haiyang Shan (#936), nu pare să fie dotată cu alte arme şi are la bord trei conainere, care includ, probabil, tehnologia necesară pentru tunul electromagnetic.

 

Haiyang Shan (#936)

 

 

US Navy a încheiat cu succes testul unui astfel de tun în luna martie a anului trecut, dar nu l-a instalat încă pe o navă.

 

Acest railgun a fost dezvoltat de compania britanică BAE Systems pentru US Navy. Testul a fost realizat la American Naval Surface Warfare Centre din Virginia.

 

Arma înlocuieşte explozibilul, precum praful de puşcă, cu bobine, pentru a lansa proiectile de metal cu mare viteză (până la 7.300 Km/h) şi la distanţe uriaşe (peste 185 de kilometri). Viteza proiectilelor trase de railgun este de aproape şase ori mai mare decât cea a sunetului (1.234 Km/h).

 

Această nouă armă poate fi folosită pentru distrugerea altor nave, a rachetelor balistice sau atacarea unor ţinte aflate pe uscat. Costurile de operare ale tunului electromagnetic sunt mai mici decât cele ale multor tunuri navale tradiţionale moderne. 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat