Mobile World Congress 2015: noutăţile pe care le aşteptăm

26.02.2015
Mobile World Congress 2015: noutăţile pe care le aşteptăm

Ediţia din acest an a expoziţiei Mobile World Congress va începe luni, 2 martie, iar companiile precum HTC sau Samsung vor organiza evenimente speciale începând de duminică, 1 martie. Deoarece au mai rămas puţine zile până la începutul celui mai important eveniment din acest an al industriei telecom, se cuvine să facem o recapitulare a celor mai importante lansări care vor avea acolo.

Samsung

După cum a anunţat deja, Samsung va organiza primul eveniment Unpacked al anului în cadrul MWC 2015, iar subiectul acestuia nu este deloc greu de ghicit. Despre Galaxy S6 şi versiunea sa Edge cu ecran curbat avem deja o cantitate consistentă de informaţii, în mod evident nici una confirmată oficial, însă surprizele nu sunt deloc excluse.

Centralizând ceea ce ştim (sau credem că ştim) până în acest moment, viitoarele modele de vârf Samsung vor oferi o carcasă metalică cu un design complet nou, ecrane AMOLED Quad HD cu diagonală de 5,1”, un procesor Exynos 7 Octa nou, încărcare wireless şi o cameră foto cu stabilizare optică şi focalizare cu detecţie de fază. Versiunea Edge va oferi un ecran curbat similar celui implementat pe versiunea specială a mai marelui Galaxy Note 4, însă de data acesta ambele margini vor beneficia de acest tratament.

Pe lângă aceste două telefoane, Samsung ar putea lansa şi un nou ceas inteligent cunoscut momentan doar sub numele de cod Orbis. Despre acesta se crede că va oferi un ecran rotund, încărcare wireless şi o ramă rotativă pentru control, însă aceste zvonuri nu au fost confirmate sau infirmate încă. Samsung pregăteşte şi o actualizare a gamei de tablete Galaxy Tab S, însă prezenţa noilor modele la MWC 2015 este improbabilă.

HTC

Modelul original One a fost considerat de multă lume cel mai bun telefon al anului 2013, versiunea actualizată One M8 de anul trecut a fost şi ea foarte apreciată, deci viitorul One M9 este aşteptat cu interes.

Conform datelor cunoscute până în prezent, HTC One M9 va oferi un ecran cu diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD (opţiunea Quad HD nefiind însă complet exclusă), un procesor Qualcomm Snapdragon 810 şi o cameră foto complet nouă. Cele mai recente imagini sugerează că HTC nu a implementat prea multe schimbări de design, însă cum familia One a fost considerată mereu una arătoasă, probabil că acest lucru nici nu prea contează. Pentru amatorii de fotografie, cea mai aşteptată schimbarea este abandonarea neimpresionanţilor Ultrapixeli şi a şi mai neimpresionantului sistem Duo Camera în favoarea unui senzor mare de 20 MP.

Acum câteva zile, o persoană apropiată de companie a recunoscut că informaţiile apărute în presă au stricat principala surpriză HTC, însă a afirmat totodată că taiwanezii mai au ceva în sacul cu noutăţi. Dacă este vorba de One M9 Plus sau de primul ceas inteligent HTC, rămâne de văzut.

LG

LG şi-a deşertat deja sacul cu noutăţi, compania anunţând patru telefoane din gama intermediară şi inferioară şi două ceasuri inteligente. Toate acestea vor putea fi admirate în cadrul MWC 2015, însă şansele de a asista la lansarea vârfului de gamă G4 sunt infime.

Sony

Compania Sony s-a strecurat discret pe sub ochii publicului şi nu prea a fost subiectul zvonurilor. Conform unor informaţii mai vechi, vârful de gamă Xperia Z4 ar trebui să ne ofere un ecran Quad HD cu diagonală de 5,2”, 4 GB de memorie RAM, un procesor Snapdragon 810 şi o cameră foto de 20 MP care va beneficia de senzorul curbat pe care japonezii l-au prezentat acum câteva luni. Unele zvonuri afirmă că Sony ar putea face saltul la diagonala de 5,5” şi ar putea oferi opţiuni cu rezoluţie Full HD şi QHD. Conform aceloraşi zvonuri, Sony va renunţa la ideea de a lansa două vârfuri de gamă pe an, ceea ce, coroborat cu lipsa imaginilor sau zvonurilor noi, ne face să credem că Xperia Z4 nu va fi prezent la MWC 2015.

Sony va prezenta în cadrul MWC noua sa tabletă Xperia Z4 Tablet, compania publicând din greşeală această informaţie şi confirmând că vom avea de-a face cu un ecran cu rezoluţie 2K. Împreună cu această tabletă, Sony ar putea anunţa şi impresionanta versiune Ultra de care am auzit acum ceva timp, însă acest lucru nu este prea sigur în acest moment şi nici măcar nu ştim dacă Ultra va vedea vreodată lumina zilei.

Microsoft

Conform unor informaţii recente, Microsoft va anunţa în cadrul Mobile World Congress 2015 mai multe telefoane Windows Phone din gama inferioară sau intermediară. Unul dintre acestea ar putea fi recent zvonitul Lumia 640, un telefon interesant din gama intermediară care va oferi un ecran HD de 5”, procesor Qualcomm Snapdragon 400 şi o cameră foto cu senzor de 8,7 MP.

Acest produs ar putea fi însoţit şi de alte modele, deşi este greu de ghicit care anume deoarece Microsoft şi-a completat în ultima vreme gamele Lumia 4xx, 5xx, 7xx şi 8xx. Indiferent dacă va fi vorba de unul sau de mai multe produse, acestea vor folosi aproape sigur platforma Windows Phone 8.1 GDR 2, ultima actualizare a actualului sistem de operare Microsoft.

Simpatizanţii platformei Microsoft ar dori probabil să audă noutăţi despre eventualul vârf de gamă Lumia 940, însă în acest moment nu ştim nimic despre acesta şi credem că Microsoft îl păstrează pentru vară, atunci când va anunţa şi versiunea finală a sistemului de operare Windows 10 pentru telefoane.

Huawei

Cei care vor dori să vadă viitorul vârf de gamă Ascend P8 vor trebui să aibă răbdare până la jumătatea lunii aprilie, însă MWC 2015 nu va fi lipsit de câteva surprize.

Compania chineză va anunţa la Barcelona un ceas inteligent bazat pe Android Wear care va include un ecran rotund, o cameră foto şi un microfon. Acest produs va fi însoţit de una sau mai multe brăţări pentru fitness. Este posibil să vedem şi unul sau mai multe telefoane noi din gama inferioară şi intermediară, singurul produs sigur fiind în acest moment o tabletă complet nouă despre care nu ştim însă nimic altceva în acest moment.

Acer

Activitatea companiei Acer în domeniul telefoniei mobile nu a fost prea interesantă în ultima perioadă, însă există şansa ca taiwanezii să ne facă o surpriză la MWC 2015. Conform unor informaţii neconfirmate, compania va lansa în cadrul acestei expoziţii o gamă nouă de terminale Windows Phone, însă se pare că este vorba doar de modele care vizează segmentul inferior sau cel mult intermediar al pieţei.

Compania a anunţat că va lansa şi un accesoriu inteligent, însă natura acestuia este complet necunoscută în acest moment.

Google

Compania Google a anunţat că telefonul modular Ara va fi lansat în cadrul unui proiect-pilot în Puerto Rico în cursul acestui an, deci Europa nu pare a fi momentan un punct de interes. Cu toate acestea, Toshiba şi Yezz au anunţat deja că vor prezenta la Barcelona o serie de componente pentru acest telefon, deci am putea intra cu această ocazie în posesia unor informaţii noi şi interesante despre evoluţia primului telefon care poate fi construit pe bucăţi. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News