Huawei confirmă modelul Mate 10. CEO-ul spune că va fi „mai puternic” decât noul iPhone

28.07.2017
Huawei confirmă modelul Mate 10. CEO-ul spune că va fi „mai puternic” decât noul iPhone

Huawei ne-a obişnuit în ultimii câţiva ani cu două lansări importante pe an. Primăvara este dedicată modelelor din gama de produse P, flagship-ul companiei, în timp ce toamna este rezervată pentru modele de tip phablet din seria Mate, cu performanţe superioare şi display-uri mari. Se pare că şi în 2017 compania va urma aceeaşi stragegie, CEO-ul Huawei, Richard Yu, confirmând existenţa dispozitivului Mate 10.

În cadrul unui interviu pentru Bloomberg, Yu a menţionat noul Mate 10 direct şi l-a comparat cu noul iPhone pe care Apple urmează să îl lanseze în această toamnă. Conform declaraţiilor acestuia, Mate 10 va fi un dispozitiv „mai puternic” decât iPhone-ul, fiind echipat cu o baterie mai mare, un ecran cu margini subţiri, funcţie de încărcare rapidă, o cameră foto superioară şi „alte funcţii” care va ajuta dispozitivul să depăşească telefonul Apple.

Desigur, aceste detalii sunt cel puţin vagi, însă este destul de clară direcţia în care Huawei doreşte să meargă în viitorul apropiat. În primul rând, nu cunoaştem foarte multe lucruri despre noul iPhone, în afară de ce a scăpat pe internet sub formă de zvon. Cu siguranţă însă, Huawei va încerca să dezvolte un nou chipset Kirin, care va încerca să depăşească performanţa următorului chipset Apple (care probabil că va fi numit A11). Componenta foto a telefonului va fi de asemenea importantă, parteneriatul cu Leica fiind benefic companiei în ultimii doi ani.

Anii trecuţi, telefoanele Huawei Mate au fost lansate în luna noiembrie, probabil aceasta fiind şi fereastra de lansare a modelului nou.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult