Jindallae 3 este cel mai nou smartphone lansat în Coreea de Nord

29.06.2017
Jindallae 3 este cel mai nou smartphone lansat în Coreea de Nord

Jindallae 3 este cel mai nou smartphone cu Android lansat în Coreea de Nord. Compania care îl produce se numeşte Mangyongdae. Potrivit agenţiei de ştiri de stat din statul asiatic, noul model este „versatil şi funcţional”, fiind disponibil în culorile alb şi negru.

 

Terminalul seamănă foarte mult cu un iPhone, atât la exterior cât şi pe partea software. Iconiţele aplicaţiilor sunt similare sau chiar identice cu cele din iOS.

 

Jindallae 3 alături de un iPhone

 

Faptul că dezvoltatorii de tehnologie din statul comunist se inspiră de la produsele Apple nu mai surprinde pe nimeni. Red Star 3.0, sistemul de operare „naţional” pentru PC-uri din Coreea de Nord, seamănă foarte mult cu macOS. Mai mult, recent a fost lansată o tabletă numită… IPad.

 

Designerii nord-coreeni s-au inspirat şi de la duşmanii de moarte din sud. Butonul oval de Home de pe Jindallae 3 este similar cu cele de pe smartphone-urile Samsung.

Recent au apărut detalii despre un alt smartphone disponibil în Coreea de Nord. Acesta rulează sistemul de operare Android 4.2 Jellybean, din care au fost eliminate toate serviciile Google.

 

 

Atrage atenţia faptul că dispozitivul respectiv include o aplicaţie care îndepărtează ţânţarii, despre care nu se ştie cât este de eficientă.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult