Nokia 6 este primul smartphone sub acest brand echipat cu sistem de operare Android [VIDEO]

HMD Global, compania finlandeză care controlează brandul Nokia în prezent, a anunţat în sfârşit mult aşteptatul smartphone Nokia 6, primul dispozitiv al companiei bazat pe sistemul de operare Android. Acesta vine cu hardware nu tocmai puternic pentru întoarcerea unui brand atât de mare pe piaţă, însă va avea un preţ accesibil. Probabil că majoritatea celor interesaţi de noile telefoane Nokia cu Android vor fi însă dezamăgiţi de faptul că va fi lansat exclusiv pentru piaţa din China.

Nokia 6 este un smartphone care ar putea fi încadrat în gama mid-range premium, fiind echipat cu hardware de medie, învelit în materiale de calitate precum sticlă şi aluminiu. Vorbim despre un dispozitiv cu display de 5,5” şi rezoluţie Full HD, chipset Snapdragon 430, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 16, respectiv 8 megapixeli. Acest hardware a devenit deja standard chiar şi pe dispozitive mid-range, însă procesorul pare să fie dintr-o gamă mai ieftină, cu performanţă limitată.

Sistemul de operare pre-instalat va fi noul Android Nougat, însă nu cât de diferită este interfaţa proprietară faţă de cea standard de la  Google. Lansarea este programată pentru „începutul anului 2017”, la un preţ de 1699 yuan, adică aproximativ 250 de dolari americani. Problema este că în China există deja multe brand-uri locale care oferă dispozitive mult mai puternice cu o construcţie similară la preţuri similare.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat