Samsung Galaxy S5 Prime, varianta de lux a lui Galaxy S5 are acum un preţ şi posibilă dată de lansare

14.05.2014
Samsung Galaxy S5 Prime, varianta de lux a lui Galaxy S5 are acum un preţ şi posibilă dată de lansare

Galaxy S5 Prime, primul smartphone Samsung cu ecran QHD (2560×1440 pixeli), ar putea fi mai aproape de lansarea oficială decât se credea. Mai mult, au apărut noi informaţii despre preţul său la vânzare şi stocurile disponibile pentru lansare.

Cu nume de cod, G906S, Galaxy S5 Prime ar putea fi disponibil în anumite zone încă de la jumătatea lunii iunie. Potrivit dezvăluirilor făcute de publicaţii sud-coreene, varianta premium a telefonului Galaxy S5 ar urma să coste aproximativ 640 euro, semnificativ mai mult decât cei 550 euro ceruţi pentru Galaxy S5 la momentul lansării. Preţul final ar putea varia uşor în funcţie de taxele aplicate şi eventuale discount-uri acordate operatorilor de telefonie.

Samsung Galaxy S5 Prime, varianta de lux a lui Galaxy S5 ar putea să fie totuşi lansată fără carcasă metalică

Din păcate preţul piperat nu va fi singurul obstacol pentru eventualii cumpărători, stocurile iniţiale fiind suficiente probabil doar pentru magazinele sud-coreeane şi regiunea Asiei, nu si marile pieţe din America de Nord sau Europa.

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate oficial, Galaxy S5 Prime dispune de ecran Super AMOLED de 5.2”, chipset Snapdragon 805 cu CPU quad-core şi 3GB memorie RAM, cameră foto de 16MP, conectivitate LTE-Advanced, respectiv senzor de amprente şi senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac. Toate acestea ar urma să fie alimentate cu un acumulator de aproximativ 3000mAh.

Deşi conturată ca fiind un element de atracţie major, carcasa rezervată pentru Galaxy S5 Prime ar putea totuşi să nu fie din metal şlefuit, cum se credea. În schimb, diferenţa mică între preţul variantei standard Galaxy S5 şi modelul Galaxy S5 Prime pare să indice folosirea tot unei carcase din policarbonat, dar cu finisaje ceva mai bune. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult