Studiu App Annie: Android-ul este mai popular, dar iOS aduce mai mulţi bani

16.07.2015
Studiu App Annie: Android-ul este mai popular, dar iOS aduce mai mulţi bani

Conform unui studiu realizat de App Annie pentru trimestrul 2 din 2015, atât Apple, cât şi Google sunt în creştere când vine vorba despre magazinele de aplicaţii pentru platformele lor mobile. În timp ce Google Play este cu mult înaintea AppStore când vine vorba de numărul de download-uri, magazinul Apple pare să aducă mai mulţi bani. Aceste statistici evidenţiază încă odată strategiile diferite ale celor două companii.

În ultimele trei luni, Google Play Store a depăşit numărul de download-uri de pe AppStore cu 85%, o creştere semnificativă faţă de cele 70 de procente din trimestrul precedent. Se pare că motivul pentru această creştere este pătrunderea smartphone-urilor cu Android pe pieţe emergente, cu dispozitive ieftine. Ţări precum Brazilia, India, Vietnam şi Filipine au acum acces la smartphone-uri conectate la internet, iar acest lucru aduce download-uri multe în special pentru aplicaţiile gratuite. Cu toate acestea, mai puţin de 30% dintre utilizatorii de telefoane mobile din aceste regiuni deţin un smartphone, ceea ce sugerează că în viitor aceste statistici vor creşte şi mai mult.

Apple în schimb a reuşit să depăşească încasările magazinului Google cu 70%, menţinând avansul pe care l-a avut şi trimestrul precedent. China devine astfel o piaţă prioritară pentru Apple, fiind sursa unei mari părţi a veniturior din AppStore, odată cu lansarea serviciului de streaming Tmall Box Office de la Alibaba, care va fi bazat pe abonament lunar, cu siguranţă veniturile din această regiune vor creşte semnificativ. În Statele Unite, servicii precum HBO Now şi Hulu sunt printre cele mai de succes aplicaţii de pe AppStore, iar lansare de servicii asemănătoare în China vor fi cu siguranţă benefice pentru Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult