Telefoanele mobile se vor alimenta de la îmbrăcăminte

Telefoanele mobile se vor alimenta de la îmbrăcăminte

Una dintre dorinţele arzătoare care-i macină pe cercetătorii din IT este realizarea unui telefon sau dispozitiv mobil ce foloseşte alte surse de energie decât bateria NiMh, Li-Ion sau Li-Po. Acum circulă pe net povestea cum că viitoarele telefoane se vor alimenta de la îmbrăcăminte sau chiar bătăile inimii.

Nanofibre Tehnologia ar produce energia necesară prin utilizarea unor materiale piezoelectrice nanofibre. După spusele şefului de proiect, fibrele sunt capabile să “cuantifice” undele de sunet, vibraţiile şi cam orice mişcă în general (energia mecanică este transformată în energie electrică). Problema cu aceste materiale sensibile ţine de elementele chimice care le acoperă (oxid de zinc) şi din cauza cărora hainele nu pot fi spălate.

Degeaba te lauzi cu o autonomie eternă, dacă tricoul de pe tine are şi proprietatea de a “muta” nasul colegilor din birou. În cazul în care tehnologia se va concretiza, probabil va fi recomandată solitarilor aventurieri ce vor să cucerească Himalaya. Cel puţin până la următorul upgrade.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News