NEC LaVie X – cel mai subţire ultrabook cu ecran de 15.6″

NEC LaVie X - cel mai subţire ultrabook cu ecran de 15.6

NEC stabileşte un nou record pentru gama sistemelor ultrabook, lansând un laptop incredibil de subţire, echipat cu procesor Intel Core din familia Ivy Bridge şi ecran Full HD de 15.6″.

NEC LaVie X

În pachetul cu dimensiuni 374x255x12.8 mm şi greutate 1.59 Kg, NEC a reuşit să acomodeze un laptop cu o configuraţie decentă, centrată în jurul unui procesor Intel Core i7-3517U. Pentru un consum TDP de numai 17 W, acesta oferă două nuclee de procesare cu tehnologie HyperThreading, capabile să atingă o frecvenţă respectabilă de 3 GHz în mod Turbo, sau 1.9 GHz dacă încărcăm toate cele 4 fire de execuţie ale procesorului. Sistemul de operare Windows 8 dispune de 4 GB memorie RAM, din care o mică parte este alocată interfeţei grafice din seria Intel HD 4000. Spaţiul de stocare este asigurat cu un dispozitiv SSD de 256 GB.

În afara interfeţei de reţea WiFi N şi Bluetooth 4.0, pe lateralul carcasei cu grosime 12.8 mm putem întâlni conectori USB 3.0 şi un port HDMI.

Potrivit inginerilor NEC, realizarea unei carcase atât de subţiri pentru un laptop cu format 15.6″ a fost posibilă prin folosirea unui sistem de răcire inovator, foarte compact şi capabil să menţină temperaturi de funcţionare rezonabile fără a impune folosirea unor componente inferioare.

Cu asemenea trăsături şi specificaţii de top, NEC LaVie X intră în categoria exclusivistă a sistemelor ultrabook premium, destinate celor foarte exigenţi şi dispuşi să plătească un preţ la nivelul pretenţiilor emise.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult