Nexus 8 – detalii tehnice şi poze cu viitoarea tabletă Android

Nexus 8 - detalii tehnice şi poze cu viitoarea tabletă Android

Aşteptată să fie prezentată la conferinţa Google I/O din această lună, împreună cu următoarea versiune de Android, tableta Nexus 8 şi-a făcut apariţia într-o primă serie de poze-spion, oferite alături de lista cu principalele specificaţii.

Lăsând la o parte pozele nu tocmai clare, arătând ceea ce pare a fi o tabletă cu ramă destul de lată şi nu prea arătoasă, Nexus 8 ar trebui să vină echipată cu 3GB memorie RAM şi versiunea Android 4.5 instalată din fabrică. Aparent, Google a pregătit pentru Android 4.5 o serie de optimizări ce sporesc performanţele dispozitivelor prevăzute cu chipset pe 64 biţi, Nexus 8 fiind o astfel de tabletă.

Nexus 8 Nexus 8

Contrar aşteptărilor de până acum, Qualcomm şi nu Intel ar urma să furnizeze chipsetul pentru tableta Nexus 8. Principalii candidaţi sunt noul model Snapdragon 410, aşteptat să fie disponibil în cantităţi limitate începând cu această lună, respectiv Snapdragon 610 sau Snapdragon 615 pregătite pentru luna septembrie. Astfel, dacă zvonul este corect rămânem cu modelul Snapdragon 410 drept principal candidat, singurul disponibil la timp pentru evenimentul Google I/O programat pentru 25 iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult