LG pregăteşte un ceas cu WebOS

02.10.2014
LG pregăteşte un ceas cu WebOS

WebOS nu a avut o viaţă prea fericită, fiind realizat ca o ultimă speranţă pentru Palm. A trecut apoi în ograda HP, odată cu achiziţia companiei, iar într-un final a devenit un software open-source, destinat mai degrabă pasionaţilor şi nu produselor pentru consumatori. LG a decis să investească resurse în această platformă şi după anunţul unor televizoare inteligente cu WebOS, compania pare să pregătească şi un smartwatch bazat pe acest sistem de operare.

Informaţiile vin din partea The Verge, care a descoperit un site LG care se pregătea pentru dezvăluirea unui ceas inteligent cu WebOS, dedicat (în primă fază) dezvoltatori de aplicaţii. În urma articolului, LG a închis accesul către pagina web dedicată ceasului, însă deja informaţia a ajuns în atenţia publicului.

Aparent şi LG, asemeni compatrioţilor de la Samsung, caută o alternativă pentru sistemul de operare Android. În timp ce Samsung dezvoltă o platformă proprietară, Tizen, LG pare să aleagă o cale mai simplă, folosind software-ul HP. Primii paşi în direcţia dezvoltării de software pentru WebOS au fost deja făcuţi cu noua generaţie de televizoare smart de la LG, însă va fi nevoie de suport din partea producătorilor de aplicaţii pentru a crea un smartwatch de succes. În această privinţă, compania oferă compatibilitate cu propriul său SDK pentru dezvoltarea de software pentru WebOS.

Momentan, LG a adus pe piaţă două modele de ceasuri bazate pe sistemul de operare Android Wear, dar care sunt compatibile exclusiv cu dispozitive care rulează software Google. Este posibil ca un smartwatch cu un sistem de operare în controlul companiei să poată comunica şi cu alte tipuri de dispozitive, precum cele dezvoltate de Apple şi televizoare inteligente, însă ar putea sugera şi faptul că LG doreşte să se îndepărteze uşor-uşor de Google.

Având în vedere noile reguli impuse de gigantul software în cazul noilor dispozitive cu Android, crearea unui plan de rezervă este un pas logic, pe care Samsung a început să îl pună la punct de câţiva ani buni. În lipsa unui anunţ oficial din partea LG, ceasul cu WebOS este momentan doar un proiect la care compania lucrează, însă nu obligatoriu şi un produs pe care îl va aduce pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult