Facebook introduce Safety Check pentru cei afectaţi de calamităţi naturale

16.10.2014
Facebook introduce Safety Check pentru cei afectaţi de calamităţi naturale

Facebook a adăugat o nouă facilitate, utilă în situaţii de urgenţă. Aceasta se numeşte Safety Check şi este disponibilă tuturor rezidenţilor din zone afectate de calamităţi. Folosind această funcţie poţi să îţi înştiinţezi rudele şi persoanele apropiate dacă ai fost sau nu afectat de respectivele evenimente sau dacă nici măcar nu te aflai în zonă atunci când s-au produs.

Practic, atunci când intri pe Facebook pentru prima dată după o calamitate naturală, reţeaua te întreabă dacă eşti în regulă. Opţiunile de răspuns sunt „I’m safe” şi „I’m not in the area”. Astfel, cei apropiaţi pot să se liniştească mai repede verificând doar profilul de Facebook al celor care ar putea fi afectaţi. De asemenea, poate fi o unealtă simplu de folosit pentru a verifica starea prietenilor din listă.

Prima implementare a lui Safety Check a fost în 2011, după dezastrele din Japonia. Facebook a realizat atunci un forum dedicat celor afectaţi de cutremur şi tsunami şi a pus bazele versiunii actuale a funcţiei la scurt timp după. Întrucât în urma calamităţilor comunicarea prin mijloace obişnuite ar putea fi îngreunată de reţele ocupate sau de cabluri de telefonie rupte, sunt şanse mai mari ca internetul să rămână activ prin intermediul tehnologiilor fără fir.

Facebook Safety Check va fi disponibil în toată lumea pe Android, iOS şi în varianta desktop a reţelei de socializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult