Samsung experimentează cu display-uri flexibile. Brevetează un design de tip „portofel”

10.11.2016
Samsung experimentează cu display-uri flexibile. Brevetează un design de tip „portofel”

Acum că smartphone-urile cu display-uri curbate pe margini au devenit ceva normal, iar Xiaomi a lansat deja noul concept de telefon fără margini, sunt puţine direcţii în care inovaţia în termeni de design poate merge. Samsung a brevetat însă un nou design, care sugerează întoarcerea la designul clamshell, folosind un display lung şi flexibil. Având în vedere că astfel de smartphone-uri încă se comercializează în China, probabil că acolo vom vedea primele astfel de modele.

Nu este prima dată când vedem dispozitive mobile în stadiu de concept sau prototip cu display flexibil, însă nicio companie nu a avut încă curajul sau tehnologia necesară să le producă în serie. Există de mai mulţi ani zvonuri despre un smartphone Samsung cu fisplay flexibil, iar acesta ar putea fi primul care ar putea ajunge pe piaţă într-un viitor relativ apropiat. Modul în care telefonul se pliază foloseşte însă un design similar cu un alt produs de pe piaţă.

Imaginile descriptive din documentele de brevetare înregistrate de Samsung descriu o suprafaţă realizată din mai multe bucăţi, care pot fi complet plate atunci când telefonul este „deschis” şi curbate atunci când este pliat. Această zonă a dispozitivului seamănă foarte mult cu partea de îmbinare între dock-ul tastatură şi tableta Microsoft SurfaceBook, care ţine cele două părţi ale display-ului separate. În modul pliat, telefonul poate semăna cu un portofel, probabil ocupând un spaţiu similar în buzunar.

Desigur, înregistrarea unui brevet nu asigură dezvoltarea unui dispozitiv pentru lansare pe piaţă, însă confirmă faptul că Samsung experimentează cu display-uri flexibile. Întrucât zvonurile vorbesc despre noi modele Galaxy S8 cu display curbat şi display fără margini, probabil că 2017 nu va fi anul în care vom primi primul smartphone flexibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult