Cum va funcționa sistemul de cameră „gimbal” de pe Vivo X50 Pro

21.05.2020
Cum va funcționa sistemul de cameră „gimbal” de pe Vivo X50 Pro

Veștile de ieri despre Vivo X50 Pro, primul telefon cu o cameră stabilizată cu tehnologie similară cu cea a unui gimbal, păreau prea bune să fie adevărate. Chiar dacă producătorul chinez încă nu vorbește într-o capacitate oficială despre acest telefon, mai multe clipuri de promovare au ajuns online. Unul dintre ele demonstrează tehnologia „gimbal” a sistemului de camere, în timp ce dezvăluie componentele care permit funcționarea acestuia.

Cum este construit sistemul de cameră de pe Vivo X50 Pro

Sistemul de stabilizare necesită foarte mult spațiu în interiorul telefonului. Astfel, un modul de cameră echipat cu sistem de stabilizare „gimbal” este de 5 ori mai mare decât cel de pe un telefon obișnuit. Din acest motiv, modulul de cameră de pe Vivo X50 Pro are un design atât de ciudat, iar camerele sunt dispuse în cadrul acestuia într-un mod neobișnuit.

Alături de senzorul foto și lentila sa obișnuită, în jurul camerei apare un sistem de stabilizare foarte mare, care promite stabilizare de trei ori mai performantă decât în cazul unui dispozitiv echipat cu stabilizare optică standard (OIS). În ciuda faptului că Vivo vorbește despre un sistem „gimbal”, acesta nu pare să folosească motorașe active, ci mai degrabă un sistem cu magneți mai mare, alături de bobine din cupru.

Telefonul va oferi și o cameră cu zoom avansată

Din câte îmi pot da seama, acest sistem va putea controla direcția de orientare a camerei, pentru a păstra camera cât mai stabilă în timpul fotografiilor și filmărilor în mișcare. Un sistem similar ar putea fi folosit și pe camera cu zoom a acestui model, care se zvonește că va folosi un zoom optic progresiv cu mărire între 5 și 7,5x, mișcând elementele interne ale camerei folosind aceste componente.

Există deja o filmare care compară un sistem stabilizat optic cu sistemul nou de stabilizare de pe Vivo X50 Pro, cât și fotografii care demonstrează performanța acestui sistem: o fotografie nocturnă, care beneficiază de pe urma stabilizării prin posibilitatea de expunere lungă, cât și o fotografie cu un skater în timpul unei scheme, care sugerează că această cameră va fi destul de bună pentru fotografii și filmări în mișcare.

Lansarea telefonului Vivo X50 Pro este așteptată pe data de 1 iunie.

(via PhoneArena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult