Topul celor mai mari conturi compromise în atacul informatic asupra Twitter

17.07.2020
Topul celor mai mari conturi compromise în atacul informatic asupra Twitter
Foto: Profimedia Images

Conturile a zeci de persoane publice au fost compromise de hackeri în cel mai mare atac informatic care a vizat rețeaua de socializare Twitter.

Cel mai mare cont afectat este cel al fostului președinte american Barack Obama, care are 120,7 milioane de fani. Pe locul doi se situează Kim Kardashian, cu 65,8 milioane de fani, iar pe trei Bill Gates cu 51,2 milioane de urmăritori.

A fost vizat și candidatul democrat la președinția SUA, Joe Biden, dar nu și Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă.

Statista a realizat un infografic cu topul celor mai mari conturi compromise în atac:

 

View this post on Instagram

 

@twitter was hacked yesterday and numerous verified celebrity and business accounts were used to try to scam people out of #bitcoins by promising to double them. If it sounds too good to be true, it almost always is.

A post shared by Statista (@statista.infographics) on

După ce au preluat controlul asupra conturilor, atacatorii le-au folosit pentru a promova o escrocherie cu Bitcoin. Au reușit să strângă peste 120.000 de dolari, dar banii nu vor fi ușor de folosit, deoarece pot fi urmăriți de autorități. FBI a deschis deja o anchetă în acest caz.

Printre conturile compromise se numără și cele ale giganților Apple și Uber.

Atacatorii au fost ajutați, probabil, de un angajat al Twitter

„Zi grea pentru noi la Twitter. Ne simțim cu toții îngrozitor pentru că acest lucru s-a întâmplat”, a scris șeful companiei, Jack Dorsey. El a promis că vor face publice toate informațiile pe care le vor descoperi în ancheta internă.

Unul dintre presupușii atacatori a declarat, pentru Motherboard, că hackerii au plătit un angajat al Twitter pentru a le da acces la o plaformă de unde au schimbat adresele de e-mail ale conturilor care au fost compromise. După aceea, atacatorii au resetat parolele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult