Proiect misterios: Tesla este implicată în dezvoltarea unui smartwatch

11.08.2020
Proiect misterios: Tesla este implicată în dezvoltarea unui smartwatch

Tesla, cea mai cunoscută companie producătoare de automobile electrice, este implicată în dezvoltarea unui smartwatch și nimeni nu știe de ce.

Numele Tesla Motors apare în documentele pentru autorizarea, depuse la Federal Communications Commission (FCC), pentru vânzarea în SUA a unui ceas inteligent pentru copii.

Dispozitivul, numit X5 Play, este dezvoltat de Xplora Technologies, o companie din Norvegia. Smartwatch-ul nu pare să aibă ceva deosebit. X5 Play permite urmărirea copiilor, iar prin intermediul lui cei mici pot trimite mesaje vocale și mesaje text predefinite unor contacte prestabilite.

Authorization Letter 4826845 by Fred Lamert on Scribd

Xplora mai produce, pe lângă ceasuri pentru copii, o brățară de fitness, un ceas pentru bătrâni și o cameră video de acțiune. Compania urmează să își lanseze, în curând, produsele pe piața din SUA.

Implicarea Tesla Motors în proiect este un mister

Mulți se întreabă de ce este implicată compania care produce automobilele electrice Model 3 și Model S în acest proiect. Există mai multe teorii: e posibil ca Tesla să fi cumpărat Xplora Technologies sau compania auto dorește să folosească platforma folosită pentru smartwatch-uri.

Citește și: Un constructor de vehicule electrice a primit o comandă pentru 2.500 de camioane de gunoi

Aplicații pentru mașinile Tesla au fost deja dezvoltate pentru Apple Watch. Nu este exclus ca firma condusă de Elon Musk să ia în calcul oferirea unui smartwatch care poate înlocui cheile pe mașinile sale.

Tesla a mai lansat, pe site-ul său, produse care nu au legătură cu domeniul său principal de activitate. Cel mai recent, compania a vândut pantaloni scurți „S3XY” pentru femei.

Sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult